Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Neradna nedjelja: Pravo na odmor i pravo na rad urediti pravičnije

08.08.2023. u 10:22

Pravo ne treba biti obligacija za one koji žele raditi ili im je to gola egzistencija. Posebno u srcu sezone u zemlji koja ima rekordni udio prihoda od turizma u BDP-u

Ključne riječi

Komentara 27

ZO
zoom
11:39 08.08.2023.

meni nije jasna jedna stvar-ako je prihvaćeno od radnika da mogu raditi najviše 16 nedjelja godišnje, zašto se protive rješenju da se zakon izmijeni na način da oni i dalje mogu raditi max 16 nedjelja, a da trgovine mogu zaposliti dodatne ljude pa raditi svaku nedjelju? radnicima dođe na isto, dapače, moći će ostale nedjelje i oni kupovati nedjeljom ako to žele! stvar je samo da se propišu oštre kazne za poslodavce koji to prekrše, tj. nema više sile ili bilo kojeg drugog razloga, čak ni na zahtjev radnika da može raditi više od 16 nedjelja u godini!

Avatar zapadna turska
zapadna turska
11:14 08.08.2023.

tako je, tko želi raditi neka radi, tko ne želi neka odradi neki minimum nedjelja godišnje i riješena stvar. suludo je da mi kao turistička zemlja koja ovisi o poslovanju uslužnog sektora, tom istom sektoru bacam klipove pod noge!

JA
japaner
11:31 08.08.2023.

sve je o ovome već rečeno budući da svaki dan izađu 1-2 članka na tu temu. očito većina građana ovo zakonsko rješenje ne podržava no većina se slaže da radnici trebaju imati ograničen broj radnih nedjelja godišnje i plaćanje barr 100% više za rad nedjeljom...trgovine koje će to poštovati, neka rade svaku nedjelju, a ostale strogo kažnjavati pa i zatvarati zbog prekršaja! radnik mora imati osigurano da ne radi više od tih 16 nedjelja u godini

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije