Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krive obamu

Neprimijećena ruska podmornica plovila Meksičkim zaljevom

ruska podmornica
Reuters/Pixsell
16.08.2012.
u 11:54

Ruska podmornica klase Akula naoružana je torpedima s nuklearnim bojevim glavama, protupodmorničkim raketama te nuklearnim raketama dugog dometa koje mogu pogoditi metu i na 3000 kilometara udaljenosti

Ruska nuklearna podmornica više od mjesec dana neopaženo se skrivala u Meksičkom zaljevu, tvrdi konzervativni internetski portal Free Beacon, a za sve to kriv je sam predsjednik Barack Obama koji je, ako osvoji još jedan mandat u Bijeloj kući, spreman smanjiti vojni proračun za 487 milijardi dolara.

Naime, prenosi RT, upravo zbog Obaminih rezova proračuna u koje je uključen i protupodmornički obrambeni sustav Rusi su se uspjeli više od mjesec dana neopaženo "šuljati" nedaleko od američke baze Kings Bay u Georgiji, u kojoj je smješteno osam nuklearno-balističkih jurišnih podmornica.

Ruska podmornica klase Akula koja je plovila Meksičkim zaljevom naoružana je raznim vrstama torpeda, uključujući i onima s nuklearnim bojevim glavama, protupodmorničkim raketama te nuklearnim raketama dugog dometa koje mogu pogoditi metu i na 3000 kilometara udaljenosti.

− Složena je to situacija koja proizlazi iz nedostatka vodstva u našim odnosima s Moskvom. Dok predsjednik pokušava olabaviti naše odnose s Rusijom, Vladimir Putin aktivno radi protiv američkih interesa, bilo to u Siriji ili u našem vlastitom 'dvorištu' − komentirao je vijest o podmornici u Meksičkom zaljevu senator John Cornyn, republikanac iz Teksasa.

Slanje podmornice na nuklearni pogon u Meksički zaljev komentirao je i Norman Polmar, mornarički analitičar, specijalist za podmorničko ratovanje. − Putin je ovim potezom jasno pokazao da je Rusija još uvijek važna političko-vojna sila u svijetu − kazao je Polmar.

Ruske podmornice zadnji put su se SAD-u približile 2009. godine kada su se ploveći Atlantikom dvije nuklearno-balističke jurišne podmornice približile na 300-tinjak kilometara od američke obale.

Komentara 100

DU
Deleted user
12:26 16.08.2012.

Ovo je neka medijska manipulacija jer je nevjerojatno da bi ruska podmornica bila u blizini američke podmorničke baze - kao da se netko neopažen nađe kraj šesnaesterca elitne nogometne momčadi. Pitanje je samo koliko sustava zaštite od uljeza je aktivirala jer osim klasike (hidrofoni) postoji čak i detekcija magn. anomalija koje uzrokuje golem trup podmornice iz satelita, a ako i to nije dosta - onda sateliti bilježe devijaciju površine oceana dok plovi N podmornica ispod. Ukratko, netko smanjio vojni proračun i zauzvat plasirana takva vijest o uljezu u američkim terit. vodama. Ma nema šanse jer SAD premrežila mrežom hidrofona svjetske oceane, a zamislite kako je štićeno njihovo "dvorište".

OB
-obrisani-
12:28 16.08.2012.

To su te ruske podmornice,koje su noćna mora za NATO jer ih ne mogu identificirati.Mogu biti bilo gdje pa i pod ledom na Antartiku ili Artiku mjesecima i kad zatreba.Imaju specijalnu opremu za bušenje leda,izrone,ispale rakete i urone nazad.

Avatar Vrijeme
Vrijeme
14:16 16.08.2012.

Rusi su u banani,....a to Putin pokusava zamagliti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije