Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
projekt Kupari

Nepravomoćna presuda Trgovačkog suda: Ministar Paladina neće dobiti milijune, ali mora platiti 100.000 kuna troškova

Ivan Paladina obratio se medijima nakon sjednice Vlade RH
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
31.05.2022.
u 15:40

Sud je zaključio da ministar Paladina nije u takvom sukobu da bi se njegovo istupanje iz društva tražilo sudskim putem i kroz odštetu

Ministar graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina je izgubio sudsku bitku koju je vodio za milijunsku isplatu u projektu Kupari. Neće dobiti ni 67 milijuna kuna koje je prvotno tražio, niti 24,7 milijuna na koliko je smanjio uvjet da izađe iz tvrtke, niti pet milijuna kuna koja je najniža vrijednost. Ali će morati platiti 100.000 kuna sudskih troškova.

Današnju nepravomoćnu presudu Trgovačkog suda u Zagrebu za 24sata je potvrdio Fran Olujić, odvjetnik singapurske tvrtke Hotels Properties Limited (HPL). Sud je zaključio da ministar Paladina nije u takvom sukobu da bi se njegovo istupanje iz društva tražilo sudskim putem i kroz odštetu. Prevedeno, poručio mu je da se dogovori sa Singapurcima. Naravno, Paladini preostaje žalba na ovakvu presudu.

-  Mi smo zadovoljni ovakvom presudom i smatramo je jedinom mogućom i pravednom. Moji klijenti su mu spremni isplatiti njegov poslovni udio po tržišnoj cijeni od 5,3 milijuna kuna. I dalje smo otvoreni za takav fer način rješavanja spora  - rekao je Olujić.

Ministar nije za 24sata odgovorio na upit hoće li se žaliti na ovu presudu ili će pristati uzeti ponuđenih 5,3 milijuna koje su mu spremni isplatiti bez suda.

Ključne riječi

Komentara 7

LE
LenardHr
15:52 31.05.2022.

Jadan izgubio je spor i morat ce uzet "samo" ono sto mu nude 5,3 milijuna kuna (oko 700.000 Eura). 100 godina treba prosjecnom Hrvatu da to zaradi a da ne potrosi kune. Da bi taj iznos ustedio treba mu 600 godina.

ST
Stipan
16:11 31.05.2022.

Veliki stručnjak kaže premijer.

GZ
Glas za hdz=glas za pupovca
15:48 31.05.2022.

Baš nam ga je žao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije