Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vukovar

Nenad Bučko (HNS): Prestanimo kukati i počnimo radit i djelovati samostalno

nenad bučko
Foto: Branimir Bradarić
02.03.2016.
u 13:58

Uputio je poziv gradonačelniku Vukovara da jedno posjete gradić Ivanec i upoznaju s načinom rada gradića čiji čelnici znaju kako se radi, privlače sredstva iz EU fondova i otvaraju radna mjesta.

Predsjednik vukovarskog HNS-a i vijećnik u Gradskom vijeću Nanad Bučko uputio je s današnje konferencije za novinare poziv gradonačelniku Vukovara da jedno posjete gradić Ivanec i upoznaju s načinom rada gradića čiji čelnici znaju kako se radi, privlače sredstva iz EU fondova i otvaraju radna mjesta.

– Ako gradonačelnik ne zna kako se radi, a evidentno je da ne zna, neka sjedne sa mnom u auto i o mome trošku odemo do Ivanca i prepišemo način rada gradonačelnika Milorada Batinića (HNS). Taj način rada je doprinio da gradić Ivanec bude izabran za najpoželjniju destinaciju za ulaganje u Europi kada se govori o gradovima do 100.000 stanovnika, rekao je Bučko.

Govoreći na ovu temu Bučko je rekao kako je prošlo godinu i sedam mjeseci od konstituiranja Gradskoga vijeća i godinu i deset mjeseci od prijevremenih izbora i izbora novoga gradonačelnika. Kazao je i kako se sve to vrijeme ništa specijalno ne događa, da grad stagnira i odumire, nema projekata pri čemu mladi svakodnevno odlaze.

–Završavaju se započeti projekti, a novih nema. Nema otvaranja novih radnih mjesta, nema projekata… Pri tome je uvijek kriva država. Ne znam tko će sada biti kriv kada vlast i na gradskoj, i na županijskoj, i na državnoj razini drži HDZ, rekao je Bučko.

Kao primjer spomenuo je i projekt obnove vukovarskog Vodotornja za čiju su realizaciju gradske vlasti pozvale hrvatske građane i dijasporu umjesto da se, kako tvrdi Bučko, aplicira prema EU fondovima.

–Kada je gradonačelnik Batinić govorio o tome kako su uspjeli od Ivaneca napraviti takav grad rekao je da su imali viziju i cilj i da nisu sjedili i čekali pomoć nego su odlučili samo pokrenuti stvari. To je i jasna poruka gradu Vukovaru da prestanemo plakati i počnemo djelovati samostalno, rekao je Bučko. 

>> Ministri najavili početak realizacije više projekata na istoku Hrvatske

Komentara 9

CA
campa
14:47 02.03.2016.

To što govori Bučko je čisto politikanstvo.Prigovara sadašnjem gradonačelniku a ne pita se što se je radilo dok je na čelu bio Sabo.Onda nije bilo potrebe ići po znanje u Ivanec jer su na čelu grada bili "znalci".Sad kada su u oporbi prosvetlila im se pamet te optužuju vlast za nesposobnost.Ni jednom riječju nekakav pokušaj zajedničkog dogovora o strategiji razvoja grada.Stvarno netreba biti prepametan da se zaključi da je ivanec uradio strategiju razvija grada kosenzusom svih političkih stranaka,gospodarstvenika i građana i to je formula.Zato netreba iči u Ivanec nego smanjiti egoizam i taštinu pojedinaca koji misle da su bogom dani te im je ispod časti razmjenjivati mišljenja.I dok je takvih nema ni napretka.

KL
klipa
14:21 04.03.2016.

Nisam mogao a da ipak nakon nekoliko dana ne kometiram o ovom Nenadu Bučko. Tko njega poznaje, zna o kakvom je čovjeku riječ a da se za njegov moral ako ga uopce i ima i ne govori.....ulizica kad mu nešto treba i veliki grebator....krasti, lagati, prevariti itd su njegova specijalizacija. Sve što je navedeno u komentarima o njemu je točno (o Borovu, službenom autu, fotelji u Memorijalno centru.....i ima još puno, puno toga..) Takvi se ljudi ne bi smjeli baviti politikom.

Avatar isoc41
isoc41
22:02 02.03.2016.

HNS = hemeroid SDPa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije