Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jakov Sedlar:

Nema razloga da ne dobijem vizu za Australiju, bio sam ondje 29 puta

Jakov Sedlar
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
26.11.2018.
u 10:01

Naime, Bujanec i Sedlar trebali su prošlog tjedna u Australiji promovirati Sedlarov film “Hrvati u Australiji”

Moj slučaj oko odlaska u Australiju nema veze sa slučajem Velimira Bujanca. Zaista ne znam zašto nas stavljaju zajedno u kontekst jer ne postoji nikakva veza osim što su njega neki klubovi pozvali da im bude gost na premijerama filma – kazao je za Večernji list, po povratku iz Los Angelesa Jakov Sedlar nakon što mu je poništena viza za Australiju.

– Nešto više od četiri godine radio sam na filmu “Hrvati i Australija”, prvome filmu uopće na tu temu. Do sada nitko nije obradio temu doprinosa Hrvata u Australiji, koja je danas jedna od najugodnijih zemalja za život u svijetu. Realizacija te velike i značajne priče ostvarena je uz ogromnu pomoć niza australskih Hrvata i hrvatsko-australskih domova. Film sam završio prije dva mjeseca kada sam bio u Australiji i pokazao tek završeni film voditeljima hrvatskih zajednica – kazao je Sedlar ističući kako su tada, u rujnu, dogovorili premijere po cijeloj Australiji, uz interes i jedne australske TV kuće da ga prikaže.

Naime, Bujanec i Sedlar trebali su prošlog tjedna u Australiji promovirati Sedlarov film “Hrvati u Australiji”.

>> Pogledajte što kaže poznati hrvatski redatelj Jakov Sedlar

– Premijere su organizirane u osam gradova između 23. studenoga i 2. prosinca. Zbog toga sam trebao iz SAD-a otići u Australiju, nazočiti premijerama. No, zbog činjenice da sam australsku vizu dobio na broj putovnice koja je istekla i koju sam u međuvremenu zamijenio, nisam mogao otputovati u Australiju, nego sam se vratio u Hrvatsku. Ponovno sam aplicirao za dobivanje vize i ne vidim razlog da je ne dobijem jer sam od 1988. u Australiji bio točno 29 puta. Nikada nisam imao nikakav problem u toj meni dragoj zemlji u kojoj imam niz prijatelja, i koja je pružila utočište mnogim našim ljudima koji su ondje ostvarili svoje snove jer to nisu mogli u svojoj domovini – naglasio je Sedlar.

>> Pogledajte video o heroju Vukovara, Blagi Zadri

Komentara 31

Avatar ajeto
ajeto
10:22 26.11.2018.

Istinaje je najbolji protuotrov za Srbokomuniste.

PA
pandur
10:26 26.11.2018.

Trebali bi znati gospodine Sedlaru kako funkcionira globalni cionistički lobi i njihovi suputnici antifa.Iz Hrvatske dobro umreženi potomci partizanskih koljača sa domaćim i drugim četnicima po svijetu lanciraju laži i blate ljude globalno u dobro orkestriranoj kampanji.Kad privilegirani lažljivci Ognjenn Kraus i Ivo Goldstein nešto kažu,oni se citiraju kao autoriteti za stanje u Hrvatskoj.

RI
rightside
11:36 26.11.2018.

haha, ima ima,, dok god smetas udbasima u vrhu vlasti i njihovim pomocnicima,, jer oni zele vladat hrvatskom, i ne zele daim itko kvari planove o novoj jugoslaviji,,))))))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije