Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sedlarov film

Bujancu poništena viza za Australiju: Ne znam je li ovo zasluga cro-udbaške diplomacije

Velimir Bujanec
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
22.11.2018.
u 18:04

Bujanec i Sedlar trebali su ovog tjedna u Australiji promovirati Sedlarov film “Hrvati u Australiji”

Nakon što je na dan putovanja novinaru Velimiru Bujancu poništena viza za Australiju, Jakov Sedlar, s kojim je Bujanec trebao ići na premijeru Sedlarova filma "Hrvati u Australiji", našao se u sličnim problemima. On ima vizu, ali na nju je upisan broj putovnice kojoj je istekao rok valjanosti te zato još nije poletio prema Australiji iz Los Angelesa. 

 

Da mu je viza poništena, Bujanec je objavio na svojem Facebook profilu. 

– MOJ GLAS U AUSTRALIJI ZA SADA SE NEĆE ČUTI, ALI ĆU I DALJE BITI GLAS AUSTRALSKIH HRVATA U DOMOVINI!Žalostan sam što ovaj vikend ipak neću moći biti nazočan australskoj premijeri novog filma našeg uvaženog redatelja Jakova Sedlara ‘Hrvati i Australija’. Iako sam uredno dobio australsku vizu još 26. listopada ove godine, ona je na sam dan putovanja poništena, iz meni (ne)poznatih razloga. Ne znam je li u konkretnom slučaju riječ o “zasluzi” cro-udbaške ili srbijanske diplomacije, no opće je poznato da je ova druga ipak nešto sposobnija... – poručio je voditelj.

Fenix-magazin.de javio je da neslužbeno doznaje da je Sedlaru pri ukrcaju u Los Angelesu, gdje je boravio posljednjih dana, uskraćen ukrcaj u zrakoplov. Navode da mu je, kao i u slučaju Bujanca, također poništena viza za Australiju. Viza, s kojom je Sedlar već ranije putovao za Australiju, bila je važeća i vrijedila je pet godina. Dodaju i kako je navodni, još uvijek neslužbeni, razlog poništavanja viza Bujancu i Sedlaru to što su prijavili da u Australiju putuju turistički. Budući da su, prema vlastitim najavama, trebali promovirati film, to je navodno ocijenjeno kao poslovno, a ne turističko putovanje.

Ipak, Sedlar je rekao kako će ići u Australiju. 

– Neće biti problema. Već sam bio više od dvadeset puta, a ovaj put su me samo dodatno pitali zašto putujem. Rekao sam da idem promovirati novi film. Naime, mislim da nemaju razloga ne dati mi vizu. Naime, ja je imam, ali je upisan broj stare putovnice kojoj je istekao rok valjanosti. Sa mnom ili bez mene, film “Hrvati u Australiji” bit će prikazan u osam hrvatskih klubova po Australiji – poručio je za Večernji list Sedlar iz Los Angelesa. 

Bujanec i Sedlar trebali su ovog tjedna u Australiji promovirati Sedlarov film “Hrvati u Australiji”

Ključne riječi

Komentara 361

VA
Valer
19:21 22.11.2018.

Kao što je i priznao Bujanec samo u HR se može lajati o ustašama.

RI
rightside
18:38 22.11.2018.

cemu se cudit,,zna se kome smetas, svasta udbasi hoce sakrit a ti to otkrivas,,sad malo napravi emisiju o drugu sovi,vladimiru seksu i poludice ovi,,))

IL
ilija26
18:03 22.11.2018.

Sada ih gazi još više

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije