Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anvar Azimov:

'Nema ni govora da se Sberbank povlači iz Agrokora, spremni smo davati nove kredite'

Anvar Azimov
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/2
01.02.2019.
u 22:42

Azimov je izrazio nezadovoljstvo robnom razmjenom između Rusije i Hrvatske, koju je ocijenio sramotnom

Ruski veleposlanik u Hrvatskoj Anvar Azimov poručio je kako nema govora o povlačenju Sberbanka iz Agrokora.

Na Gospodarskom forumu u Davosu izrečena je informacija da se Sberbank povlači, no to je ekspresno demantirano. Demantirao je to i Azimov na godišnjoj skupštini riječkog ogranka Hrvatsko-ruskog društva prijateljstva, piše Novi list.

- Nema ni govora da se Rusija odnosno Sberbank povlače iz Agrokora. Budite sigurni. Stanje je apsolutno stabilno. Druga je stvar ekonomija i mogućnost da se udio, kad mu vrijednost bude najviša proda. No, danas o tome nema govora. Štoviše, Rusija je spremna Hrvatskoj davati i nove kredite i biti veliki investitor u vašu privredu - rekao je Azimov, dodajući kako su hrvatske  tvrtke i Vlada protiv toga da Rusija bude strateški partner te da okreću glavu od te mogućnosti. 

- A ja tvrdim da su ruske investicije u Hrvatsku veći potencijal od svih investicija koje su EU i SAD zajedno spremni investirati u Hrvatsku. Uostalom, pa znate i sami – vašu slavensku dušu nitko neće bolje razumjeti od nas Rusa. Nemojte se zanositi kako je razvoj bez Rusije moguć – ne, suprotno strateško partnerstvo s Rusijom od vitalnog je značaja za sveukupni razvoj Hrvatske - rekao je Azimov.

Azimov je izrazio nezadovoljstvo robnom razmjenom između Rusije i Hrvatske, koju je ocijenio sramotnom: "iznosi svega nešto više od milijardu eura, a minimalni današnji iznos trebao bi biti oko tri milijarde!".

Azimov je također uputio kritiku SAD-u, za koji je rekao da si uzima ulogu svjetskog policajca ignorirajući ljudska prava što su pokazali u nizu država od Libije do Srbije. 

- Iako je Rusija najveća svjetska država nikad ne bi poduzela akciju kakva je poduzeta protiv Sirije te će se uvijek zalagati za takav tip ravnoteže koji će jamčiti – svjetski mir. Volio bih da to shvati i Hrvatska, da se ne boji istaknuti kako joj je želja – strateško partnerstvo s Rusijom. Svatko tko danas u Hrvatskoj želi razvoj, blagostanje za svoje ljude jako će teško to postići bez da mu Rusija bude jedan od strateških partnera – zaključio je Azimov.

Pogledajte i video - Što se krije u torbi koju nosi Putinov tjelohranitelj:

Ključne riječi

Komentara 6

NO
Norway
02:56 02.02.2019.

pa olabavite sa podrskom chetnickoj bratji u stvaranju velike srbije pa cemo se opet druzit

MA
Mama
23:27 01.02.2019.

mi trebamo koristiti svoj povoljan strateski polozaj i otvoriti se ili bar probati za veca ruska ulaganja,jer vidjeli ste cim netko iz Vlade ili Predsjednica i mahne Rusima pljuste donacije i ponude od Amera ali po meni to nije dovoljno,HR treba kao i SLo uze i medusobno i sa Rusijom uze suradivati,jer ima najbolji strateski polozaj u regiji

DU
Deleted user
09:43 02.02.2019.

Dakle Rusi su vlasnici naseg dijela Baranje, tko je vlasnik Belja on je gazda cijelog prostora. Hvala vrhovnom Borgu ali i Borgovcima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije