Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izmjene Zakona o trgovini

Nema mira oko neradne nedjelje, opet previše iznimaka?

27.10.2022.
u 06:30

Trgovci su i dalje podijeljenih stavova, jedino što se svi bez iznimke zalažu da radnik mora biti adekvatno plaćen

Ključne riječi

Komentara 28

Avatar Plejadin.gospodar
Plejadin.gospodar
08:44 27.10.2022.

država nema što zabranjivati rad nedjeljom i to samo za jednu branšu, nego osigurati da svaki radnik ima tjedni dan odmora, da se rad nedjeljom više plati te da se ograniči broj nedjelja koje svaki radnik može raditi! ne zaboravimo da smo mi turistička zemlja i da ljeti primorski gradovi imaju i po 200% više stanovnika nego zimi! gdje će svi ti ljudi jesti i kupovati namirnice jer restorani mogu pokriti max. 10% potreba ??? ako "bonus" radnih nedjelja primorski trgovci potroše ljeti, što će u ostalim mjesecima??? idemo dalje-zašto bi nedjeljom radili konobari i sobarice? kavu svatko može popiti i doma, a krevet si može u hotelu svatko sam složiti...tako mogu u nedogled...

Avatar gremo20
gremo20
08:56 27.10.2022.

ne treba ništa braniti nego zaštiti određene kategorije od rada nedjeljom i to ne trgovini nego svugdje. npr. majke s malom djecom do npr. 7 godine..samohrane roditelje do npr.10 godine, i propiati max broj nedjelja koje radnici općenito mogu raditi nedjeljom max. do 1/2 nedjelja.

Avatar Popeye
Popeye
09:15 27.10.2022.

Čim počnu s tim iznimkama, piši kući propalo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?