Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'BOMBA' U SUDU Ernest Vergles oslobođen optužbe

Nema dokaza o narudžbi ubojstva u Lepoglavi

11.03.2009.
u 12:51

- Imamo dojavu da je u sudskoj zgradi bomba. Moramo izaći i napustiti zgradu, - rekao je sudac varaždinskog Županijskog suda Igor Pavlic, nešto prije podneva, a svega 40 minuta nakon početka kaznenog postupka protiv Ernesta Verglesa koji u lepoglavskoj kaznionici zajedno s Draškom Čubrilovićem izdržava višegodišnju kaznu zbog zajedničkog krijumčarenja 336 kilograma kokaina 2003. godine.

Na suprotnim stranama
Ovog puta njih su dvojica na suprotnim stranama. Naime, okrivljenog Verglesa se tereti da je nudeći dobru nagradu u kolovozu 2006. godine u lepogalsvkoj kaznionici pokušao potaknuti zatvorenika Joška Tomaševića na ubojstvo Čubrilovića. Međutim, iskazi svjedoka o tome bili su proturječni i neprecizni. Sud je Verglesa oslobodio optužbe te optužbe. Kako je naveo sudac Pavlic optužnica se temeljila na iskazu svjedoka Tomaševića koji je bio toliko neuvjerljiv i ostavio dojam nesigurne i nepovjerljive osobe.

Tomašević je dao iskaz pred istražnim sucem, pred sudskim vijećem tijekom suđenja, te još jedan iskaz kojeg je sam napisao. Sva tri iskaza su različita. Nakon što je policija ispraznila čitavu sudskiu zgradu i uvjerila se da je anonimna dojava o podmetnutoj bombi u zgradui suda bila lažna, preko stotinu djelatnika suda vratilo se u svoje sudnice.

Svi temeljito pregledani
Osim sudske zgrade pregledana je i neposredna okolina, ali nisu pronađena nikakava eksplozivna sredstva, Na suđenju Verglesu nalazio se i Duško Miljuš, novinar Jutarnjeg lista kojeg su najprije izveli iz sudnice. Po zvaršetku potrage za bombom, pravosudni su policajci svakoga temeljito pregledali prije ulaska u sudsku zgradu, nakon čega je sud nastavio s radom i raspravama.


Nije bilo unošenja pištolja u zatvor

Saslušan je svjedok Neven Putar koji je u to vrijeme bio pomoćnik ravnatelja Kaznionice u Lepoglavi. Kazao je da je zatvorenik Tomašević zatražio razgovor s njime prilikom kojeg mu je rekao da je unio ili trebao unijeti pištolje u Kaznionicu u kutijama za zvučnike. Provedena je ospežna akcija u kojoj je detaljno pretražena kaznionica i obavljeni razgovori sa zatvorenicima, no nije utvrđeno da su pištolji bili a ni trebali biti uneseni u kaznionicu, - kazao je Putar.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije