Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
umalo je zapalili

Ispovijest Marije T. (21): 'Neka se novi roditelji brinu o tebi kada te unakazimo'

Vrapče
Foto: Facebook
1/5
09.01.2014.
u 19:10

Život u strahu – Marija T. (21) kaže da se boji majke i oca iako su u pritvoru. Što će biti kada izađu, ne može ni zamisliti.

– Ja ću tebe unakaziti, strgat ću ti noge i ruke pa nek se tvoji novi roditelji brinu o tebi – poručila je preko mobitela Ivanka T. (41) svojoj kćeri Mariji T. (21) samo nekoliko sati prije nego što je sa suprugom Zdravkom T. (48) iz Kakinca pokraj Bjelovara došla u Zagreb s namjerom da zapale vlastitu kćer.

U utorak oko 23 sata u dvorištu obiteljske kuće na Vrapčanskoj cesti, gdje Marija T. živi s obitelji svoje znanice Maje, dočekali su je roditelji, polili benzinom i pokušali zapaliti, zajedno s još dvoje ljudi koji su bili u kući, a dva dana nakon što se incident dogodio, djevojka je otkrila što je dovelo do tog događaja koji će, kako kaže, nažalost pamtiti cijeli život.

Ti si nitko i ništa

– Sve je počelo nakon što sam se u prosincu 2012. odselila od roditelja u Zagreb prijateljici koja s mužem i četvero djece živi u kući na Vrapčanskoj cesti. Oni su mi pomogli pronaći posao u jednoj pekarnici gdje sam počela raditi čim sam se doselila. Roditelji su me u početku podržavali u cijeloj toj priči, ali ubrzo su promijenili ploču – kaže Marija T. U srpnju prošle godine njezina majka postala je krsna kuma Majinu djetetu. Na krstitkama je izbio prvi veći incident.

– Moj otac je bio jako neugodan i prema meni i prema kumovima. Govorio mi je da se kao kurva navlačim po Zagrebu, da nemam stan, auto, da sam nitko i ništa – prisjeća se Marija T. Nakon toga svađe su bile sve češće.

– Idućih mjeseci držala sam se za sebe, radila i po 12 sati na dan. Situacija s roditeljima bila je takva kakva je, a onda je prije tjedan dana susjeda napravila tati profil na Facebooku. Vidio je moje slike, a uglavnom sam se slikala samo sa svojim malim kumčetom. Tada je mojoj prijateljici kod koje živim poslao poruku: Zar se moja kći nema s kim drugim naslikavati nego s tom bebom? Svi u selu nam čestitaju da smo postali djed i baba – govori Marija. Poruke je ignorirala, a zatim ju je u utorak oko podne nazvala majka i počela se derati: Maja i njezin muž kurviš Mario, što su oni tebi dali!? Zašto ti oni toliko znače?

– Dok ste me vi pljuvali i gazili, oni su mi pomogli – odgovorila joj je Marija, na što joj je majka zaprijetila da će je unakaziti i strgati joj ruke i noge. Iako u strahu, Marija je nakon tog razgovora otišla na posao. Kada je oko 22 sata krenula kući, ugledala je svoje roditelje kako je čekaju u automobilu. Skrila se i nazvala Maju, koja je zatim po nju poslala svog muža Marija i brata Ivicu.

Jedva izvukla živu glavu

– U međuvremenu su oni došli k nama u kuću. Zdravko je sjeo s tim kanistrom i počeo mi govoriti da sam ja glupa i da ne vidim što se događa, a da je Marija kurva koja želi mog muža i on nju – prepričava Maja. Tada su u dvorište ušli Marija, Mario i Ivica, nakon čega je uslijedila cijela drama.

– Da mi vlasnica kuće nije otvorila vrata kada sam počela bježati, ubili bi me. Ne znam što ću kad izađu iz pritvora, strah me i sad dok su unutra – kroz suze govori Marija, koja je samo zahvaljujući sreći i brzoj policijskoj intervenciji te hladnim glavama ukućana iz cijele priče izvukla živu glavu.

>>Htjeli zapaliti kćer: Gorjet ćeš nam pred očima

Komentara 44

DR
dragica949
21:11 09.01.2014.

Što mi može moje dijete učiniti, da napravim nešto takvo? Da je i narkomanka,kriminalka,prostitutka,u mom srcu uvijek ona ima posebno mjesto,jer ona je MOJE dijete.Doći pred tuđu kuću s karnistrom benzina,to je pokušaj ubistva s nakanom,bez obzira na uzrok.

Avatar serafina
serafina
19:48 09.01.2014.

O toj djevojci se netko mora brinuti. Čim puste roditelje iz zatvora biti će još agresivniji . Živjeti u strahu je strašno tim više što djevojka nije skrivila ništa. Kakvi su to roditelji? To su sotone koje hoće zapaliti ii unakaziti svoje vlastito dijete.

DU
Deleted user
21:49 09.01.2014.

"– Moj otac je bio jako neugodan i prema meni i prema kumovima. Govorio mi je da se kao kurva navlačim po Zagrebu, da nemam stan, auto, da sam nitko i ništa – prisjeća se Marija T. " Da je je kurva imala bi i stan i auto u kratkom roku! Roditelji imaju iskrivljenu sliku svijeta oko sebe. :-P

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije