Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
facebook-prosvjed

"Neka Jaca ode u Europsku uniju, mi ostajemo"

prosvjed , split (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/3
11.03.2011.
u 20:04

Ne želimo rušiti Hrvatsku, nego želimo da ovi odu s vlasti, poručili su članovi grupe na Facebooku "Split protiv Vlade"

Dvjestotinjak Splićana okupilo se na rivi, na trećem prosvjedu organiziranom na  Facebooku, u grupi "Split protiv Vlade". Pridružile su im se radnice Uzora, ali i članovi udruge "Volim Hrvatsku – Ne u EU".

 Radnice "Uzora" , tvrtke u vlasništvu Brune Orešara, već osam mjeseci nisu dobile plaću. Zahtijevaju odlazak Vlade i premijerke Jadranke Kosor.

– Ne želimo u Europsku uniju, ne želimo u četvrtu Jugoslaviju, želimo slobodnu Hrvatsku za sve Hrvate i nacionalne manjine – rekla je Kristina Čurković koja je nedavno u Omišu bacala jaja na dalmatinske hadezeovce. Prosvjednici traže temeljitu reformu Ustava, ljude iz naroda koji nešto znaju, prijevremene izbore, ukidanje prava glasovanja dijaspori, smanjenje broja saborskih zastupnika, ukidanje nepotizma.

– Neka Jaca ode u Europsku uniju, a mi ostajemo. Savez za Europu jest savez za Gadafija. Ne želimo rušiti Hrvatsku nego želimo da ovi odu s vlasti – poručili su članovi Facebook-grupe "Split protiv Vlade".

Mnogi od prosvjednika naglašavaju kako su se u vrijeme korizme odrekli kukavičluka! Prosvjednici su se preko Rive uputili do zgrade Županijske splitsko-dalmatinske, gdje su se rukovali s policajcima koji su čuvali zgradu, potom su otišli do zgrade, zatim sjedišta HDZ-a u Sinjskoj ulici i vratili se na Rivu.

Ključne riječi

Komentara 44

DA
darko9
22:14 11.03.2011.

a ja mislio da se samo u bandič gradu španciraju a gle isto rade i u kerum gradu dok još imaju gdje dok i to kerum ne kupi njihovim novcem

DU
Deleted user
20:46 11.03.2011.

pogledajte na you tube-u izlaganja Nigela Faragea u EU parlamentu i vidjet ćete kako EU zapravo funkcionira-kao da su učili od HDZ-a katastrofa!

OB
-obrisani-
16:22 12.03.2011.

doci ce vama i g.uzice u glavu kad budete opet placali dinarima,bice kukanja za EU...po onome ko nas bre zavadio..zna se HDZ i SDP...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije