Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTO ĆE BITI 1. OŽUJKA

Neizvjesnost zbog rasta broja zaraženih. Medak: 'Vjerujem da će se ipak otvoriti terase'

Marin Medak
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
24.02.2021.
u 20:03

"Broj nije tako velik, vrijeme je dobro. Ja vjerujem da će se ići u pozitivnom smjeru, prema otvaranju terasa", kazao je Medak

Lagani rast broja novozaraženih zabrinjava ugostitelje, ali i dalje se nadaju otvaranju terasa od 1. ožujka, kaže ugostitelj Marin Medak.

"Broj nije tako velik, vrijeme je dobro. Ja vjerujem da će se ići u pozitivnom smjeru, prema otvaranju terasa", kazao je Medak za RTL Danas.

Na pitanje koliko će se ugostiteljskih objekata otvoriti, odgovara: "Oko 1000 i nešto obrta je odjavilo obrt. S pravnim subjektima nije tako mjerljivo. Skoro 42 posto ih je u blokadi. Izuzetno je dramatična situacija. Pomoć od države nije bila pravovremena. Nažalost, to se sve i dalje ide u tom smjeru. Nemamo kontroliranu situaciju."

Kaže da vjeruje da će sve biti kao na jesen.

"Naravno da gosti moraju otići na toalet, ne mogu otići na livadu. Neće biti dozvoljeno usluživati unutra. Ni jedna studija ne pokazuju da smo mi izvor zaraze. Mogu staviti da jedan čovjek može biti na terasi. Idiotski je da nama moraju davati obeštećenja, a nisu na vrijeme kupili cjepiva", rekao je Medak.

>> VIDEO Prošlo je godinu dana od prvog slučaja koronavirusa u Hrvatskoj: Ove fotografije pokazuju kako nam se život promijenio.

Komentara 3

ST
stefj
20:56 24.02.2021.

Ma kakvo otvaranje terasa. Javne službe, mediji i Đikić pojeli bi stožer i Plenkovića... Vidite da hapse ljude, samo traže izgovore, represivni organi uživaju u ovoj situaciji. Sigurno će se ova situacija produživati koliko god je moguće, a neke stvari se nikada neće ukinuti...

DU
Deleted user
09:06 25.02.2021.

Na lokalne izbore moći će izići samo osobe koje su primile cjepivo i zato se dotepenci cijepe preko reda!

NE
neboiznadzagreba2
20:12 24.02.2021.

Pa po lojtrici gor', pa po lojtrici dol'...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije