Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dekan Fakulteta zdravstvenih studija:
Povratak na članak

Nedostaje nam visokoobrazovanih sestara

U europskim zemljama upravo educirane sestre i fizioterapeuti preuzimaju određene kompetencije od liječnika specijalista

Komentari 7

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
12:33 09.03.2016.

Nedostaje nama na balkanu visokoobrazovanih sestara, poštenih političara i direktora, čestitih forumaša i pametnih birača.

VL
PA
pajokola1
12:19 09.03.2016.

A to bi trebala pratiti i adekvatna primanja,ako imate visokoobrazovanu medicinsku sestru ili primalju i od nje tražite da preuzme dio posla od doktora specijaliste onda ona preuzima na sebe i dio odgovornosti, to treba srazmjerno tome i platiti,ovako će školovani i stručni kadar odlaziti i dalje van Hr.

VL
JA
JackBack
11:20 09.03.2016.

Naravno koliko je sestara u Rijeci gdje je otvoren studij???Primaljska škola u Zagrebu obrazuje najviše primalja koja od njih si može još priuštiti doškolovanje u Rijeci.Neozbiljnost na vrhuncu.Otvorite studij primaljstva u Zagrebu i Splitu gdje je najviše primalja pa ćete vidjeti koliko će ih se obrazovati ja znam bar 10 koje čekaju da se otvori studij u Zagrebu.Zato nepričajte gluposti nego napravite smislen sistem.

VL
DU
Deleted user
12:27 09.03.2016.

Pitanja za dekana ; Koliko košta školovanje za višu medicinsku sestru na nekoj hrvatskoj višoj medicinskoj školi ? Tko to plaća ? Zašto učenici koji su završili srednju medicinsku školu s odličnim rezultatom, položenom državnom maturom nemaju nikakve šanse upisatisati bilo koji medicinski fakultet u državi ?Takvi učenici koji su dokazali da imaju afinitet i visoku motivaciju za medicinu,jedina mogućnost im ostaje upisati višu medicinsku i to uz plaćanje.

VL
IS
iskrica
11:40 09.03.2016.

Nedostaje samo radilica, njegovateljica. Svakako da dekan tvrdi kako nam nedostaje visokoobrazovanih sestara, jer treba im polaznika da bi na tim visokoobrazovnim ustanovama upravo oni mogli opstati na džavnim jaslama. Ne trebaju ti kadrovi zamjenjivati liječnike, nego se liječnici ranijeije trebaju usmjeravati u specijalističko područje, a ne da desetljeće i pol moraju studirati sve i svašta, dok sve to plaćaju hrvatski porezni obveznici. Nužno je smanjivanje nepotrebnih sadržaja i olakšavanje, a ne otežavanje puta do stjecanja specijalističkih znanja. I svakako praksi treba dati što više prostora, a ne se dovoditi u situacije da srednji zdravstveni kadar mora obučavati mlade liječnike izravno, na terenu. Na svim godinama studija studenti bi trebali imati više praktičnih obuka na hitnoj medicinskoj pomoći, tako da odmah po završetku fakulteta mogu raditi u Hitnoj medicinskoj pomoći, a ne da im prijete sudski procesi zbog nestrulnih postupaka"!

VL
BU
busen
10:30 09.03.2016.

nedostaje vama poštenja

VL
MA
marijabrdar335
11:55 09.03.2016.

Osim znanja, rada i poštenja, kao i u svakom poslu koji se obavlja treba nam i promjena zakonodavstva, no ne svakih tri ili šest mjeseci, ovisno o tome da li nekome od ministara, njegovih prijatelja i kolega, treba novi stan, auto ili namještaj. Kada će prestati zapošljavanje po stranačkim, rođačkim i prijateljskim vezama, tada Hrvatska i Hrvatski građani mogu kazati: "Mi smo Europa, ili idemo u Europu? U našem mentalnom sklopu još uvijek prebiva uzrečica: "Nitko mene ne može, toliko malo platit, koliko ja mogu malo radit. Bitno da je meni dobro, za druge, baš me briga." Dakle, htjeli mi sebi priznati ili ne uz časne iznimke, Hrvatska je još uvijek zemlja na "brdovitom balkanu", gdje svaki gradonačelnik i načelnik ima svoje" podanike i poslušnike", a svaki državni i javni službenik zakon tumači prema vlastitom nahođenju i trenutnim potrebama, onih koji su na vlasti. ..

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.