Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Jaski se toči ponajbolja vinska kapljica

Nedjelju provedite na Danima vina

Dani vina
04.06.2022.
u 19:05

Nakon svečanog otvorenja manifestacije koju su zdravicom otvorili vinari, za dobru su se zabavu brinuli glazbenici iz lokalne grupe Status, a sve je oduševio vatreni Traumatic Arts Show.

U novom ruhu, u prekrasnom okruženju perivoja Erdödy, posjetitelji uživaju u tradicionalnim jaskanskim Danima vina. Toči se ovdje ponajbolja vinska kapljica, a sudjeluju vinari Josip Braje, Robert Braje, Krešimir Ivančić, Željko Gregorić, Vinarija Jagunić, Franjo Kolarić, Podrum Mladina, Stjepan Sirovica, Siniša Šoškić, Tomac & Bajda, Dobra berba i RJ Winery.

Nakon svečanog otvorenja manifestacije koju su zdravicom otvorili vinari, za dobru su se zabavu brinuli glazbenici iz lokalne grupe Status, a sve je oduševio vatreni Traumatic Arts Show.

Kiša je onemogućila povorku koja je trebala krenuti s glavnog gradskog trga, no dobro raspoloženi članovi Udruge pjevača izvornih pjesama Sveta Jana, KUD - ova Okićka trešnja Stankovo, Lipa, Slavetić, Desinec, Cvijet Cvetković, Sveta Jana, glazbeno – folklorne sekcije Udruge umirovljenika Jastrebarsko, puhačkih orkestara DVD-a Petrovina, Domagović, Stankovo, Gornji Desinec, Plešivica i Svetojanske mažoretkinje podizali su atmosferu i razveselili sve posjetitelje.

U nastupima kulturno – umjetničkih društava uživalo se i u subotu, a danas nas očekuju u poslijepodnevnim satima. Subotnje je prijepodne prošlo razigrano i zabavno uz sportski program Renate Sopek, a djeca su uživala u cjelodnevnom adrenalinskom programu koji se nastavlja i danas.

Gledao se i film Škola čarobnih životinja, a sve je dobro nasmijala Marina Orsag svojim stand up-om. Danas ćemo uživati u dvije predstave Kerekesh teatra - Grimmixu koji počinje u 10 sati i Krticama od 18 sati.

Opća opasnost svojim je subotnjim nastupom oduševila Jaskance i njihove goste, a večeras nas od 21 očekuje Crvena jabuka.

Kroz tri dana organizirane su brojne radionice i edukacije za sve poznavatelje vina Plešivice i one koji će to tek postati na kojima sudionici degustiraju ponajbolja vina i o njima slušaju od vrhunskih stručnjaka, Darka Lugarića, Marka Rundeka, Tomislava Tuđena, Filipa Božića, i Antonia Gregorića.

Danas će radionicu od 15 sati održati ambasadorica Dana vina Morana Zibar koja poziva posjetitelje: „Plešivica je malena vinska regija koja nudi prekrasnu priču i vrhunsku ponudu. Vinari su jako napredovali i Plešivica je po mojem mišljenju možda i najambicioznija vinska regija u Hrvatskoj“, a od 16:30 na rasporedu je Art&wine koji vodi mlada jaskanska umjetnica Karla Ban.

Novi koncept Dana vina poziva na nedjeljno druženje i uživanje, a za to su idealna lagana i osvježavajuća vina i pjenušci koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Provedite obiteljsku nedjelju u Jaski!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije