Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
euharistijski tjedan

Nedjeljno slavlje na Trsatu predvodit će kardinal Bozanić

bozanić
Anto Magzan/PIXSELL
18.09.2010.
u 14:21

Kao uvod u Euharistijski kongres održava se Euharistijski tjedan tijekom kojega će svakoga dana u 18 sati služiti mise, a nakon njih održavati poseban program koji će predvoditi svećenici propovjednici, vjeroučitelji i katehete.

Od sutra do petka u riječkoj prvostolnici kao uvod u Euharistijski kongres održava se Euharistijski tjedan tijekom kojega će svakoga dana u 18 sati služiti mise, a nakon njih održavati poseban program koji će predvoditi svećenici propovjednici, vjeroučitelji i katehete.

Euharistijska godina svoj će vrhunac imati na Nadbiskupijskom euharistijskom kongresu u nedjelju 26. rujna u svetištu na Trsatu. Euharistijsko slavlje i procesiju , zajedno s nadbiskupom i mertopolitom riječkim mons. Ivanom Devčićem i biskupima riječke metropolije, predvodit će kardinal Josip Bozanić, nadbiskup i metropolit zagrebački.

Komentara 2

X2
xychhr-200
14:39 18.09.2010.

Slavlje... ili još veće zaglupljivanje već i onako vjerski teško zatucanih ovčica..? Sve mi se čini da je u pitanju baš ovo drugo...

TR
tricky
13:08 21.09.2010.

Ovo je svakako slavlje, jer kršćani idu sudjelovati i nahraniti se živim Bogom. To je naša vjera. Onaj koji ne vjeruje ima potrebu stalno pljuvati drugoga... i to nikako nije dobro. \"Svake nedjelje na Euharistiji postavljamo si pitanje: možemo li učiniti nešto više i bolje za Boga i ljude, osobito one koji su potrebni naše pomoći, ponajprije unutar naže župne zajednice. Isto tako morali bismo se pitati što bismo svi zajedno, pod vodstvom biskupa, mogli učiniti da naša nadbiskupija, nakon desetgodišnjega hoda, još više odgovori očekivanja ne samo kršćana već i svih ljudi dobre volje. Jer poslana je svima i za sve.\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije