Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sudac Alphons Orie

Neće uložiti žalbu na oslobađajuće presude Stanišiću i Simatoviću?

Stanišić Simatović (1)
Reuters/PIXSELL
31.05.2013.
u 21:52

No, kako sada stvari stoje, procjenjuje beogradski dnevnik, realnija je varijanta da neće biti žalbe tužiteljstva na presudu suca Alphonsa Oriea.

Prema saznanjima beogradskih Večernjih novosti, u roku od dva tjedna sastat će se branitelji Jovice Stanišića i Franka Simatovića, jučer nepravomoćno oslobođenih u Haagu, s predstavnicima haaškog tužiteljstva kako bi se dogovorili hoće li se tužiteljstvo žaliti na oslobađajuću presudu. Ukoliko se tužitelj bude žalio, onda su do drugostupanjske presude Stanišić i Simatović slobodni ljudi, ali bez prava na napuštanje Srbije, tumače Novosti, a ukoliko se tužiteljstvo ne bude žalilo, onda su automatski pravomoćno slobodni.

No, kako sada stvari stoje, procjenjuje beogradski dnevnik, realnija je varijanta da neće biti žalbe tužiteljstva na presudu suca Alphonsa Oriea. U kratkoj telefonskoj izjavi Novostima, Jovica Stanišić kaže kako je \"sretan i vrlo umoran jer dvije noći nisam oka sklopi - noć prije čitanja presude i onu iza njenog izricanja\". Poručio je kako će biti vremena za \"široku priču\" i da je sretan je uspio dokazati \"kakva je bila moja stvarna uloga u teškim vremenima koja su iza nas\".

- Jako je važno što je sudac Alhonse Orie na najbolji mogući način shvatio suštinu ovoga slučaja, što ga je proučio možda bolje i od nas samih i onda je ovakva presuda bila samo logičan slijed događaja - rekao je Stanišić Novostima \"samo sat nakon što je, daleko od očiju javnosti, stigao u svoju vikendicu na Savi\"

>>Stanišić i Simatović u Beogradu: Dočekao ih predsjednik Partizana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije