Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lekcija

Neće se bušiti zgrada Zdravstvene škole

medicinska škola split (1)
Ivo Cagalj/PIXSELL
21.08.2013.
u 11:48

Izvođač Osijek Koteks zatražio je od IGH da bušenjem 70 rupa utvrdi kvalitetu betona, jer mu podizvođač GTP Vrgorac zbog 3 milijuna kuna duga ne želi dati ateste

Bušenje 70 rupa na zgradi tek izgrađene i potpuno opremljene Zdravstvene škole u Splitu, koje je naručio izvođač, tvrtka Osijek Koteks, a koje je zgrozilo Upravu, djelatnike i učenike škole te županijski Upravni odjel za prosvjetu, ipak se neće dogoditi!

Prijeti mu propast

Naime, da bi izvođač dobio dozvole za novoizgrađenu školu, potrebni su mu atesti koje mu podizvođač, GTP Vrgorac, ne želi uručiti jer mu je ovaj dužan novac za radove, zbog čega im prijeti propast. Osijek Koteks je zato angažirao IGH koji je bušenjem zgrade trebao utvrditi kakvoću betona.

–Nazvao sam gospodina Matu Jelavića, vlasnika GTP Vrgorac, koji je kao i mi užasnut namjerom da na takav način devastiraju zgradu. Iako Osijek Koteks, kojemu su svi računi uredno plaćeni, njemu s kamatama duguje tri milijuna kuna, dogovorili smo se da će ravnateljici škole Mirjani Kurtović predati ateste bez kojih zgrada ne može proći tehnički pregled – izjavio nam je Zdravko Omrčen, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, šokiran stavom kojega je u sporu zauzelo resorno ministarstvo i ministar Željko Jovanović.

– \'\' U Ministarstvu cijene sve napore koje je Osijek Koteks poduzeo u pogledu navedenog roka, pa tako i alternativni postupak dobivanja potrebnih dozvola i atesta”. Eto, to sam vam pročitao iz e-maila kojega su nam poslali. Riječ je o tvrtki koja nije podmirila svoje račune od 2010., s kamatama su dužni Jelaviću više od tri milijuna kuna, a izbjegavaju platiti dug tako što su platili 150.000 kuna IGH-u. Jovanović upravo njima, kojima su svi računi uredno plaćeni, daje podršku. Nevjerojatno! - poručio je Omrčen.

‘Neka ministarstvo plati!’

Kaže da za školu Ministarstvo na računu ima još oko milijun i pol kuna i predlaže da se tim novcem podmiri bar dio potraživanja GTP-a Vrgorac, a država neka se naplati, ako može, od Osijek Koteksa čije napore “cijene”

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije