Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA MIRJANE KASAPOVIĆ
Povratak na članak

'Neće biti čudno ako SDP u dogledno vrijeme nestane s političkoga zemljovida Hrvatske'

Kako je pučistička drama naišla na opće odobravanje i oduševljenje SDP-a, neće biti čudno što će ta stranka u dogledno vrijeme nestati s političkoga zemljovida demokratske Hrvatske. S njome će potonuti i njezini tradicionalni i novi politički klijenti. Kakva tragedija i kakva farsa u jednom činu!

Komentari 70

IN
Ivan Najdek
12:19 19.03.2024.

Izvrsno napisano. Tako ce se i dogoditi.

VL
Avatar Heisenberg
Heisenberg
12:17 19.03.2024.

SDP je eutanaziran, Milanović je svjestan toga pa je elektrošokovima pokušao vratiti bilo mrtvacu. Vidjet ćemo na kraju doktorovo umijeće. Peđa nas je izgleda, nepovratno napustio.

VL
Avatar That'sAll
That'sAll
12:22 19.03.2024.

Drug Z ih je devastirao kao premijer najgore vlade u povijesti, a sad im zabija zadnji čavao u lijes. Nije da bi on to htio, ali on je sebi važniji od bilo koga. Poslije njega potop... SDP se neće oporaviti od tog što je, nakon odlaska iz Sabora prilikom proglašenja neovisnosti, izvršio i napad na Ustav države Hrvatske, one države koju nikad nisu htjeli. Amerikanci imaju izreku "dead man walking", a SDP uoravo kroči zelenom miljom. Mrtvi su, samo to još ne znaju. Počivali duboko u zemlji, ne ponovili se!

VL
Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
12:08 19.03.2024.

Nažalost, Partija neće nestati s političkog zemljovida Hrvatske, jer će uvijek biti jedan postotak onih kojima takva politika odgovara... ali će sigurno biti svedena na razinu koja joj realno pripada - vrlo blizu margini i nevažnosti.

VL
DU
Deleted user
12:30 19.03.2024.

Dobar tekst. Šteta što se ne vidi više. Podaci iz 2014. kažu da jedan neradni dan košta državu oko milijardu i stotinu milijuna kuna. Danas je to sigurno negdje oko dvjesto milijuna eura bačeno u vjetar.

VL
Avatar southman
southman
12:32 19.03.2024.

Genijalan tekst osobe koja ima svoju glavu i svoj karakter. Od samih bezveznjaka iz SDP-a samo su gori Čačić, Beljak, Puljak i Oreškovićka. Nisam mislio da ću ovo ikada napisati ali Kata Šmajser je jedina postupila časno a vidim i da se IDS priprema na uzmak od ovih uništavača Hrvatske.

VL
Avatar Barba
Barba
12:21 19.03.2024.

Ne samo SDP. Ovim potezom Milanović je na duži rok "ubio" sve lijevo od centra. To nije dugoročno dobro za Hrvatsku jer svaka parlamentarna demokracija treba cijeli spektar političkih stranaka.

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
12:31 19.03.2024.

Nestajeju oni ovak il onak. Zato ih je Cane i probal ovom vratolomijom oživit. Problem je sam kaj još postojiju oni kaj ga "kratkovidno" podržavaju i plješčeju mu !!!

VL
Avatar votum
votum
13:01 19.03.2024.

Drug Basta je ovim dokrajčio SDP, ali ne samo SDP. On je dokrajčio snajku Orešković narikaču koja se do sad klela u zakone, Beljak Krešu koji je mrtav pokopan, Puljak kooperaciju, itd...

VL
VL
vladek370
12:43 19.03.2024.

Čuo sam gdje su par sdepeovaca razgovarali kako je Milanović digao frku jer su traljavo izabrali nagorijeg predsjednika kako SDP postoji, da za njega neće čak glasati članovi a kamoli drugi glasači. Mislim da je drugu Peđi odzvonilo.

VL
Avatar kenj@c
kenj@c
12:48 19.03.2024.

Ostaje samo jedno pitanje, tko će bit upisan kao heroj koji je dokrajčio ovu nakaradu od stranke, i Bero je opcija

VL
Avatar alteralterego001
alteralterego001
13:20 19.03.2024.

Kako kaže ona stara: iz tvojih usta u Božje uši.

VL
ŠB
ŠBDISJ
12:36 19.03.2024.

Što je sa lajkanjem? Stisnem palac gore, ujedno registrira i palac dolje !!!!!!

VL
DU
Deleted user
13:26 19.03.2024.

Nakon radnicke fronte sad ih je I Fokus napustio. Sad zamislite kakvi ce odnosi biti ako zajase na vlast kad se budu dijelile fotelje I realni problemi krenu. Kukuriku koalicija se bavila sobom 4 godine.

VL
ZA
Zagrebčanka
13:22 19.03.2024.

Ne želim biti zloguki prorok, ali ako se ovaj trend nastavi, napustit će ih i njihov kapitalac, kandidat za premijera, MIlanović Z. Ako vidi da gube. On ima rezervnu fotelju iz koje se ne miče dok se ne vidi kako stvari stoje.

VL
Avatar Jure Grando
Jure Grando
13:00 19.03.2024.

Ovom ustavno-pravnom akrobacijom Milanovića Peđa postaje i službeno politički mrtvac a SDP stranka koja je svoje buduće postojanje i djelovanje stavila na "all in" i ovisi samo o jednoj karti u riveru, a to je Milanović. A ako se umjesto njega okrene Plenković i postane jos jednom premijer, SDP odlazi u propast kao i svi kockari u konačnici, dok ce Zoki zadržati svoju fotelju i nastavit di je stao.

VL
EJ
ejStef
13:47 19.03.2024.

Ma Milanović se nikada nije obazirao na ništa uvijek je sve bilo podređeno njegovim interesima, bilo osobnim, bilo karijernim. Tako mu je bila podređena i stranka, vlada, institucija predsjednika, a vidimo sada sve skupa. Uvijek je napadao i omalovažavao ono što mu ne odgovara, a za hvaliti se nije imao čime... Tako je i sada, politički je totalno uništio Grbina, SDP i koaliciju podredio sebi, zajedno s institucijom predsjednika, drži se parole da je u revoluciji sve dozvoljeno... S njime kao premijerom je SDP imao najgori mandat u povijesti Hrvatske, od pada rejtinga i BDP-a, do drastičnog rasta poreza i porezne presije. Na međunarodnom planu mu isto baš ne ide, kada je bio premijer, skoro radi njega nismo ušli u EU, dok ga kao predsjednika nitko ne zove, nigdje ne ide i sve je podređeno osobnom unutarpolitičkom ratu... Ova koalicija će progutati poprilično stranaka, IDS je to shvatio i odmah se udaljio, nestat će Fokus, pitanje da li će preživjeti Centar i Reformisti, dok ovi ostali ionako nisu predstavljali ništa čim se sabor raspustio... Milanović proždire sve čega se dotakne, stranka neće biti izuzetak...

VL
GU
guslač
13:11 19.03.2024.

To bi bilo krasno.

VL
ZA
zagabria5
12:47 19.03.2024.

Ljudi pretežno gledaju SDP kao nekakav titoistički tip projugoslavenske partije koja je protiv Hrvatske. Nažalost i neki u SDP-u je tako shvaćaju. No SDP treba biti naprosto socijalna komponenta društva, domoljubna stranka koja daje fokus na socijalnu komponentu i dostojan život čovjeka, kao što postoji u drugim zemljama. Npr za švedsku verziju SDP-a nikome ne pada na pamet da kaže kako nije domoljubna. Zato o SDP-u samom ovisi da li će se transformirati u takvu stranku ili će se pretvoriti u marginalnu stranku tipa Katarine Peović. I HDZ čekaju iste dileme, samo na drugoj strani spektra. Da li će se tranformirati i opstati ovisi samo o njima.

VL
DO
Domi
16:58 19.03.2024.

Dao Bog da gđa Kasapović ima pravo. No kod nas još uvijek ima jugofila, komunjara, neradnika i parazita koji zive na državnim maskama ala Milllanović,, Hajdaš Dončić etc, Bauk, Grbin, Ajmetovićka i ostali SDP- ovci, koje dio idiota u Hrvatskoj podupire.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.