Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONTROLA KRIZE

Plenković: 'Ne želimo upasti u zamku da se nešto naglo olabavi'

Andrej Plenković
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/2
14.04.2020.
u 21:19

Hrvatski premijer kazao je da se teret ove krize treba iznijeti solidarno, a ključni je problem neizvjesnost vremenskog faktora.

Premijer Andrej Plenković istaknuo je kako je za  kontrolu krize koju je epidemija izazvala nužna štednja, te je naveo da je svim ministrima naložio da nađu mogućnosti za uštedu u svojim resorima. 

Prilikom svojeg gostovanja u HRT-ovoj emisiji '1 na 1', hrvatski premijer kazao je kako se teret ove krize treba iznijeti solidarno, a ključni je problem neizvjesnost vremenskog faktora.

Plenković je kazao da se Vlada organizirala i prilagodila novoj situaciji na odgovoran način.

Andrej Plenković: Donijet ćemo zakon koji će obustaviti ovrhu nad novčanim sredstvima

- Ovo je borba protiv virusa, ovo je borba protiv panike koju smo pobijedili vrlo brzo. Sjetite se da je bila panična reakcija odlazaka u dućane, to se sve skupa smirilo jer stvar funkcionira i treće je ova borba, tj. rat protiv ekonomsko-socijalnih posljedica i to je sad najveća zadaća Vlade i zato ćemo planirati, svi resori fazno, kako ponovno aktivirati dijelove ekonomije i staviti ih u epidemiološki okvir koji je sa zdravstveno-sigurnosnog aspekta prihvatljiv jer mi ne želimo upasti u zamku da se nešto naglo olabavi pa da nakon toga imamo nova žarišta zaraze - ispričao je Andrej Plenković.

 

Ključne riječi

Komentara 6

NE
Nepokolebljiv
08:54 15.04.2020.

Korona epidemija bogom dan poklon nesposobnima da nesto pozitivno ucine za ekonomiju! Ne ciniti nista za blagostanje nacije konacno ima izgovor za jalovu politiku plenkoviceva rezima od kada je prigrabio vlast! Sada unaprijed opravdava buducu neaktivnost jer najlakse je ne ciniti nista! Na jesen ce kupiti novu flotu automobila za vladine potreba, nove kompjutercice i najskuplje telefone.

KO
Kokoiduhovi
10:53 15.04.2020.

Štednji će svakako doprinijeti redovne vježbe letovima helikoptera nad Zagrebom, kao jučer cijeli dan. Čini se da se od najsiromašnijih očekuju najveće uštede.

MO
morskival
01:01 15.04.2020.

Ako su oči ogledalo duše onda je on nema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije