Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALOLJETNICA I DALJE NA SLOBODI

‘Ne vjerujem da je curica mogla ubiti strica’

ćiril ćaleta
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
07.01.2016.
u 22:24

Šest i pol godina trajala je istraga, ispitano je više od 160 ljudi, obavljeno više desetaka vještačenja dok nije uhvaćena V. Š. (22)

Imućnom dobročinitelju i umirovljenom financijskom direktoru velike francuske tvrtke Ćirilu Ćaleti bile su 84 godine kada je u svibnju 2009. godine mrtav nađen u svom stanu u Vodovodnoj ulici na zagrebačkom Črnomercu. Njegovo nožem izbodeno tijelo bilo je posjednuto na stolac, ruke zavezane bijelom plahtom, a oko usta su mu se nalazili tragovi osušene krvi.

Punih šest i pol godina monstruozno ubojstvo bilo je obavijeno velom tajne, a onda se zagrebačka policija prije dva dana napokon oglasila dobrim vijestima – nakon više od 160 ispitanih osoba, desetaka vještačenja i mnoštva drugih dokaznih radnji, napokon su uspjeli pronaći ubojicu.

Iako su neposredno nakon ubojstva mnogi nagađali kako je Ćaleti presudio profesionalni ubojica, u gotovo nevjerojatnom raspletu pokazalo se da je umirovljenika ubila djevojka V. Š. kojoj je tada bilo samo 16 godina

Nakon što ga je nožem nekoliko puta ubola u prsa, iz stana je odnijela oko 120.000 kuna u gotovini i zlatni muški sat vrijedan čak 40.000 eura. Time je počinila ubojstvo iz koristoljublja na osobito okrutan način, ali unatoč tome danas 22-godišnja djevojka i dalje se nalazi na slobodi jer je u vrijeme kada je počinila ubojstvo bila maloljetna!

“Gnjavili su nas dan i noć”

– Ma što vam je, moja kći nije kriva nizašto i nije ni u kakvom zatvoru, nego je s mužem u Samoboru gdje se odselila prije par godina. Policija nam je stalno radila probleme, stalno su nas dolazili ispitivati, gnjavili su nas dan i noć, ali neću sada više ništa pričati s novinarima – kazala nam je majka djevojke osumnjičene za ubojstvo koju smo sreli ispred kuće u zagrebačkim Kozari putevima u koju se obitelj osumnjičene odselila nedugo nakon što se ubojstvo u Vodovodnoj ulici dogodilo. Iz istražiteljskih krugova, unatoč tome što su razriješili ubojstvo, nisu željeli kazati kako su sada, nakon šest i pol godina, uspjeli doći do identiteta ubojice niti koja je poveznica između nje i ubijenog.

Bezbroj pitanja bez odgovora

– Ne mogu vjerovati! Da je 16-godišnjakinja uspjela svladati muškarca od 80 kilograma, zavezati ga za stolicu i ubiti?! Zvuči mi nevjerojatno. Iako je imao 84 godine, stric je bio zdrav i u dobroj formi. Kada je ubijen, svi smo u obitelji doživjeli šok, a sada, kada su konačno uhitili počiniteljicu, ne osjećam nikakvo olakšanje. Bezbroj je pitanja na koja nisam dobio odgovore, a za ženu za koju tvrde da je ubila strica nikada u životu nisam čuo – govori Ćiro Ćaleta, nećak ubijenog Ćirila koji je upravo po svom pokojnom stricu dobio ime. Još mu je nevjerojatnije, kaže, da je osumnjičena na slobodi.

Njegov stric bio je omiljen, “prava ljudina”, pomagao je i prijateljima i znancima. Djece nije imao i nije štedio na ljudima koji su zatražili pomoć. Vjerojatno ga je i počiniteljica tako nagovorila da joj otvori vrata i pusti je u svoj stan.

– Ubojica je vrata stana uredno zaključao i ključ bacio u poštanski sandučić u ulici – prisjetila se Ćaletina susjeda Manda Butorac.

>>Imala je samo 16 godina: Policija nakon 6,5 godina riješila ubojstvo Ćirila Ćalete

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar babas
babas
14:00 08.01.2016.

Naša policija je na vrlo niskom nivou,nisu u stanju ništa riješiti. 6 godina tapkaju u mraku,zar u Hrvatskoj ne rade DNK analize,morali su ostati neki tragovi u stanu. Teško je vjerovati da bi djevojka sama ubila starca,vjerojatnije je da je imala pomoćnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije