Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osam godina ropstva

Ne osjeća se krivim što ga je tjerao da prosi

stjepan jakovljev
Foto: Daniel Kasap/VLM
1/2
26.02.2014.
u 22:35

Kako bi imao kontrolu nad žrtvom, iznajmio mu je stan u kojem su zajedno stanovali, a novac mu je davao za cigarete i hranu.

Zbog držanja u ropskom položaju 67-godišnjeg Mihaela D. M. kojeg je tjerao osam godina da prosi za njega novac, na zagrebačkim raskrižjima, pred crkvama i trgovačkim centrima na zagrebačkom, Općinskom kaznenom sudu u srijedu je započelo suđenje Stjepanu Jakovljevu (50).

Jakovljev, koji je optužen da je žrtvu od druge polovice 2005. do rujna 2013. prisiljavao da za njega prosi novac, a ako bi se tome usprotivio tada ga je fizički napadao, pred sucem Markom Benčićem poručio je da se ne osjeća krivim. Obranu nije iznosio, no može je iznijeti na kraju postupka.

Jakovljev je, prema optužnici, žrtvu svakodnevno odvozio na zagrebačka raskrižja, pred crkve i trgovačke centre i nadgledao ga kako prosi novac te kontrolirao da ne pobjegne. Mihael D. M. sucu Benčiću je kazao da je svakodnevno za Jakovljeva isprosio najmanje 200 kuna i tako 300 dana u svakoj godini. U svom iskazu o zlostavljanju ponovio je navode koji su već poznati iz optužnice da ga je Jakovljev, ako ne bi bio zadovoljan isprošenim novcem udarao, prijetio da će mu polomiti noge i ubiti ga. Jakovljevu, koji se tereti za kazneno djelo trgovanja ljudima, prijeti do 10 godina zatvora.

Kako bi imao potpunu kontrolu nad žrtvom iznajmio mu je stan u kojem su zajedno stanovali, a davao mu je novac samo za cigarete, hranu i piće. Jakovljev je uhićen u rujnu 2013. u sklopu akcije Oliver.

>>Ropstvo u Zagrebu: Osam godina ga tukao i tjerao na prosjačenje

>>Prevarant: Bio sam rob, radio sam za bratića

Foto: Daniel Kasap/VLM

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije