Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVOR BOŽINOVIĆ:

Ne možemo isključiti mogućnost koalicije HDZ-a i Miroslava Škore

Davor Božinović
Foto: Media servis
1/3
06.03.2020.
u 11:00

Božinović tvrdi kako je Plenkoviću na unutarstranačke izbore bitno izaći s konkretnim programom

Gost Intervjua tjedna Media servisa bio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koji je izvijestio o novozaraženom koronavirusom, stanju s ilegalnim migracijama te o mogućoj koaliciji s Miroslavom Škorom. 

U Hrvatskoj je trenutačno zabilježeno 11 slučajeva zaraze koronavirusom. Božinović je potvrdio da je novooboljela osoba iz Varaždina te da je bila u bliskom kontaktu s drugooboljelom osobom iz Varaždina. Dodao je kako je tijekom noći bilo 13 testiranja te da su svi ostali negativni. Smatra da je važno da se virus pojavljuje samo u obiteljskim krugovima. 

Objasnio je značenje Odluke o proglašenju opasnosti od epidemije koronavirusom koju je jučer potpisao ministar Vili Beroš.

"Nije proglašena epidemija. Opasnost od epidemije je administrativna mjera koja ministru zdravstva omogućava da bez previše formalnosti organizira zdravstveni sustav onako kako to zahtijevaju ili budu zahtijevale potrebe'', rekao je Božinović.

Što se tiče ilegalnih migracija i stanja na grčko-turskoj granici, smatra da se neće ponoviti kriza iz 2015.

"Mi imamo 6500 graničnih policajaca, a za granične poslove obučili smo 1500 pripadnika interventne, specijalne i krim-policije. Dođe li do velikog migrantskog vala, naravno da to neće ostati samo na tim ljudima i samo na policiji'', tvrdi ministar i potvrđuje kako je razrađen plan za sve moguće scenarije.

Na jučerašnjoj sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost jedan preko puta drugoga sjedili su premijer Andrej Plenković i predsjednik Zoran Milanović. Božinović kaže da nije očekivao disonantne tonove jer su svi usmjereni prema istom cilju.

"Kad su ljudi predani svojim zadaćama koje proizlaze iz Ustava i zakona, onda je tu suradnja nešto što se mora podrazumijevati'', dodao je. 

Kada su u pitanju unutarstranački izbori u HDZ-u, Plenković i izazivač Miro Kovač sučelit će se na televiziji, nije još siguran kada i gdje.

Božinović tvrdi kako je Plenkoviću bitno izaći s konkretnim programom, a osvrnuo se i na mogućnost koalicije između HDZ-a i Miroslava Škore.

"Ne bih komentirao što govori Škoro ili bilo tko drugi'', rekao je Božinović, a na konkretno pitanje: koalicija sa Škorom – da ili ne, odgovorio je: ''Ne možemo to isključiti."

 

Komentara 27

KU
Kultura
11:30 06.03.2020.

Hrvatski narod i biraci su tradicionalno tzv. desne orijentacije, demokrscani koji bastine tradiciju i kulturu. Sdp i ljevica koja otvoreno slavi propalu jugoslaviju ne bi smjeli nikad obnasat vlast u Hrvatskoj.

IL
ilustrator
11:16 06.03.2020.

zašto ne, kao manjinski parter

DU
Deleted user
12:18 06.03.2020.

HDZ ne isključuje mogučnost koalicije sa Škorom samo je pitanje hoće li Škoro sa njima u koaliciju a sa Plenkovićevom politikom sigurno neće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije