Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI U HDZ-U

Kovač priželjkuje i sučeljavanje pred članovima HDZ-a

Miro Kovač i Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
05.03.2020.
u 14:28

Kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač poručio je u četvrtak da se veseli sučeljavanju s protukandidatom Andrejem Plenkovićem na televiziji, no priželjkuje i sučeljavanje pred članovima stranke u najvećim gradovima uoči unutarstranačkih izbora, 15. ožujka.

Red je da imamo sučeljavanja, drago mi je da je Plenković to prihvatio“, izjavio je Kovač novinarima u Saboru nakon što je Plenković jučer najavio da će se sučeljavanje kandidata za predsjednika HDZ-a održati idućeg tjedna i da je njegov stožer u komunikaciji s predstavnicima zainteresiranih medija.

Kovač, koji je jedini izazivač Plenkoviću za čelnu funkciju u stranci, kaže da je njegov stožer već prihvatio ponudu jedne TV kuće, a priželjkuje i sučeljavanje pred stranačkim članstvom u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku.

Tema bi, kaže Kovač, trebale biti promjene u stranci kako bi ona ponovno bila pobjednička jer je HDZ po trendovima sada na drugom mjestu.

Kovač je nezadovoljan i kvalifikacijama koja dolaze iz suprotnog tabora, a odnose se na njegove kolege Milijana Brkića i Ivana Penavu, koji su se razboljeli pa ovih dana ne sudjeluju u kampanji.

"Smatram da se to ne radi, ja sam u obitelji i na vjeronauku naučio da se tuđoj bolesti ne rugaš niti raduješ. To nije kršćanski“, ocijenio je Kovač reagirajući na Plenkovićevu izjavu o osipanju Kovačeva tima.

Ne slaže se ni s predviđanjima Josipa Đakića da će biti sankcija u stranci za gubitnike izbora te poručuje da je potrebno okupljanje kako bi HDZ pobijedio na parlamentarnim i iduće godine lokalnim izborima.

HDZ na njima, smatra, može pobijediti jedino ako bude snažan i ideološki jasno postavljen s novim modelom vladanja, u kojem neće samo jedna osoba u stranci o svemu odlučivati.

"Ja sam normalan i zalažem se da se HDZ, koji je otišao ulijevo, vrati u normalu. Brod HDZ-a treba vratiti u normalu tamo gdje je bio kada je bio najjača stranka koja okuplja građane domoljubne, demokršćanske, državotvorne i suverenističke orijentacije“, poručio je Kovač.

Komentara 6

Avatar Dipsy
Dipsy
14:53 05.03.2020.

Umjesto da se kloni situacija kod kojih postoji velika mogućnost da izlane neku glupost, kao što to i bez suočavanja često zna činiti, on još forsira. Od kud mu toliko samopouzdanje?

BO
bolonjez
14:53 05.03.2020.

Dajte Plenkoviću barem nekog dostojnog protukandidata, ovog će pojesti kao dijete čokolino za doručak

MA
manipulacija
14:52 05.03.2020.

Miro, mislila sam da si pametniji.. što ti treba javno sramoćenje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije