Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25.200 KUNA KAZNE
Povratak na članak

(Ne)izdavanje računa: Zbog 22 kune naplatili mu tisuću puta veću kaznu

Zbog navodnog neizdavanja računa za macchiato i čaj, vrijednosti 22 kune, u Rovinju je vlasniku ugostiteljskog objekta određena kazna od 25.200 kuna.

Komentari 3

BE
Berlioz
23:26 18.02.2020.

Baš sam iznenađen što se ugostitelji bune zbog kazni kada ih uhvate u prekršaju. baš svaki puta su kažnjeni bez ikakve osnove, uvijek ti zločesti inspektori lažu, samo kako bi naplatili kaznu poštenim ugostiteljima. I uvijek za nekakav smiješno mali iznos. Inspektori bi zapravo trebali kažnjavati isključivo ako je neizdani račun bio u iznosu većem od pedeset tisuća kuna, sve ispod toga je sitniš za ugostitelje.

VL
Avatar kozorog
kozorog
09:43 19.02.2020.

nije tolka kazna zbog navodnog neizdavanja računa, već na temelju dokazanog neizdavanja računa! i ne ide se u ovakvu kontrolu slučajnim odabirom lokala, već nakon temeljite pripreme, provjere, praćenja nekoliko mjeseci njegovog prometa, prijavljenih izdanih računa, računa za robu i usluge, isplatama plaća i koječega još. ovo je samo finale, da na licu mjesta utvrde da krši zakon. ovo čak nije ni vijest, i ne zaslužuje biti u medijima. ako je nešto trebalo objaviti, onda je trebalo objaviti i naziv tvrtke u kojoj se to 'navodno' nije izdao račun. pa da onda na fejsu bude poplava slikanih 'računa', tj. papirića ne temelju kojih plaćate. pokušajte u jednom kafiću platiti kešom ,a za par dana karticom, i sačuvajte 'račune', pa ih onda usporedite. ovo 'navodno' će vas dosta zanimati nakon uspoređivanja...

VL
PR
predator57
08:32 19.02.2020.

Pa postoji u kasi kopija računa za navedeno piće. a i na stolu original. Ako postoji.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.