Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25.200 KUNA KAZNE

(Ne)izdavanje računa: Zbog 22 kune naplatili mu tisuću puta veću kaznu

Ilustracija
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/4
18.02.2020.
u 22:42

Zbog navodnog neizdavanja računa za macchiato i čaj, vrijednosti 22 kune, u Rovinju je vlasniku ugostiteljskog objekta određena kazna od 25.200 kuna.

Prema tvrdnjama ugostitelja, račun za macchiato i čaj izdan je te uz piće stavljen gostima na stol. Oni su, naime, na odlasku ipak odlučili račun platiti za šankom - bez da su papirić ponijeli sa sobom. On ih je pitao što su popili te im potom naplatio račun od 22 kune, piše Glas Istre.

Kazna je naplaćena na temelju "neposrednog opažanja ovlaštenog carinskog službenika" koji je utvrdio da račun za konzumaciju nije izdan. Inspektorima je ovo bio dovoljan razlog za podnošenje prekršajnog postupka vezanog za neizdavanje računa iako su mogli zatražiti račun od gostiju.

"Posebnost ovog slučaja svodi se na problematiku (ne)izdavanja računa koje je utvrđeno neposrednim opažanjem ovlaštenog carinskog službenika. Pitam se što neposredno promatranje znači u trenutku kad imate gosta od kojeg ste, navodno, naplatili račun bez računa, a niste našli za shodno da ga kao inspektor bilo što upitate ili ne daj bože zatražite račun", rekao je sugovornik za Glas Istre.

 

Ključne riječi

Komentara 3

BE
Berlioz
23:26 18.02.2020.

Baš sam iznenađen što se ugostitelji bune zbog kazni kada ih uhvate u prekršaju. baš svaki puta su kažnjeni bez ikakve osnove, uvijek ti zločesti inspektori lažu, samo kako bi naplatili kaznu poštenim ugostiteljima. I uvijek za nekakav smiješno mali iznos. Inspektori bi zapravo trebali kažnjavati isključivo ako je neizdani račun bio u iznosu većem od pedeset tisuća kuna, sve ispod toga je sitniš za ugostitelje.

Avatar kozorog
kozorog
09:43 19.02.2020.

nije tolka kazna zbog navodnog neizdavanja računa, već na temelju dokazanog neizdavanja računa! i ne ide se u ovakvu kontrolu slučajnim odabirom lokala, već nakon temeljite pripreme, provjere, praćenja nekoliko mjeseci njegovog prometa, prijavljenih izdanih računa, računa za robu i usluge, isplatama plaća i koječega još. ovo je samo finale, da na licu mjesta utvrde da krši zakon. ovo čak nije ni vijest, i ne zaslužuje biti u medijima. ako je nešto trebalo objaviti, onda je trebalo objaviti i naziv tvrtke u kojoj se to 'navodno' nije izdao račun. pa da onda na fejsu bude poplava slikanih 'računa', tj. papirića ne temelju kojih plaćate. pokušajte u jednom kafiću platiti kešom ,a za par dana karticom, i sačuvajte 'račune', pa ih onda usporedite. ovo 'navodno' će vas dosta zanimati nakon uspoređivanja...

PR
predator57
08:32 19.02.2020.

Pa postoji u kasi kopija računa za navedeno piće. a i na stolu original. Ako postoji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije