Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konferencija "Živjeti zeleno"

Naučite sve o energetskoj obnovi, zelenom turizmu i urban farmingu

energetska obnova
Foto: Ilustracija/Nikola Cutuk/PIXSELL
06.05.2016.
u 08:00

Glavna zvijezda konferencije koja se održava 13. svibnja u Hrvatskoj obrtničkoj komori, bit će poznati belgijski arhitekt Steven Beckers

Dobivanje energije iz obnovljivih izvora, cirkularna ekonomija i Urban Farming samo su neke od tema koje će biti predstavljene na konferenciji “Živjeti zeleno uz nove tehnologije” koje će se održati 13. svibnja u Hrvatskoj obrtničkoj komori, Ilica 49, u 9 sati, u sklopu 7. Zagrebačkog energetskog tjedna.

Zvijezda konferencije bit će ugledni belgijski arhitekt Steven Beckers kojeg dovode organizatori, Večernji list u suradnji s partnerom – Savjetom za zelenu gradnju, koji će, među ostalim, domaće gospodarstvenike upoznati s konceptom Urban Farminga, odnosno uzgoja vlastite hrane kontroliranog podrijetla u urbanim sredinama.

Beckers je trenutačno voditelj belgijske konzultantske tvrtke Lateral Thinking Factory (LTF), a poznat je po tome što je razvio globalni pristup održivosti u arhitekturi. Dobitnik je niza nagrada, među ostalim, i “Green Office European” koju je osvojio za zgradu sjedišta EXPO-a u Lisabonu. Sjedište Europske komisije u Bruxellesu, Pharmacopea i zgrada Agora za Vijeće Europe u Strasbourgu primjeri su njegova doprinosa kao arhitekta.

Osim Beckersa, na konferenciji će biti prisutni i aktivno sudjelovati domaći gospodarstvenici, uime Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak, zamjenik ministra te ministar Lovro Kuščević iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. U ime glavnog sponzora, HEP-a, predavanje će održati dr. sc. Vlasta Zanki, direktorica na temu: ESCO model financiranja projekata energetske obnove zgrada – uspješni primjeri iz prakse. Dan poslije, u subotu 14. svibnja od 8 do 20 sati održat će se na Trgu bana Jelačića sajam partnera izlagača.

Želite li i vi sudjelovati na konferenciji, cjelokupan program, teme i imena prodavača potražite na stranici www.zivjetizeleno.hr kao i prijavu za kotizacije koje stoje 600 kuna + PDV. Prijaviti se možete i na telefonski broj: +385 (0)1 48 86 296.

>>Jedinstvena prilika: o zelenim trendovima učite od svjetskih stručnjaka

Komentara 1

G4
G_4
09:11 06.05.2016.

Što ljudi prije nauče neke stvari prije će otići van. Bolje da su u neznanju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije