Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Studenti

Natječaj za državne stipendije od 13. siječnja

'26.05.2009., Zagreb - Posljednji plenum studenata Filozofskog fakulteta nakon blokade nastave. Studenti su odlucili napokon prekinuti blokadu i dozvoliti da se predavanja vrate na fakultet.  Photo: M
Marko Lukunić/PIXSELL
08.01.2014.
u 20:15

Na raspisivanje natječaja čekalo se jer je trajala javna rasprava o pravilniku dodjele stipendija. Prijave će biti samo elektroničke.

Studenti koji posljednjih mjesec dana čekaju da Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta raspiše natječaj za dodjelu državnih stipendija, koji obično bude raspisan početkom prosinca, od 13. će se siječnja moći prijaviti za potporu države prilikom studiranja.

Natječaj nije raspisan ranije jer je trajala javna rasprava o pravilniku dodjele stipendija, a neke od novosti su što će se stipendije isplaćivati u mjesečnim obrocima za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna tekuće proračunske godine u iznosu od 1200 kuna, studenti će se svake godine iznova prijavljivati na natječaj te se, u ovoj akademskoj godini, planira dodijeliti minimalno 2650 državnih stipendija.

Kako bi se ubrzale prijave, na natječaj će se moći prijaviti samo pomoću elektroničkog obrasca.

>>Tko želi studirati vani ne mora imati prosjek ocjena 5.0

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije