Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKO ŽIVE
Povratak na članak

Mislila sam da neću biti Jehovin svjedok, a onda sam uvidjela nelogičnosti u katoličanstvu

"Ne idemo od vrata do vrata da bi skupljali članove i ne dobivamo bonuse kad se netko preobrati. Samo prenosimo riječ Biblije"

Komentari 153

MK
mksdk
18:39 10.05.2017.

Pa, katoličanstvo se može činiti nelogičnim kada ga se ne pozna i kada se ne znaju razlozi zašto Crkva uči to što uči. Kada se to sazna, onda postaje jasno zašto je katoličanstvo tu od vremena Krista, a jehovini svjedoci od prije stotinu godina.

VL
VH
Vuk.hr
18:58 10.05.2017.

Sekta...

VL
SA
sapienti
19:27 10.05.2017.

Ispravak netočnog navoda: Biblija Jehovinih svjedoka NIJE identična svim ostalim prijevodima, poglavito prijevodu rimokatoličke crkve. Jehovci imaju svoj vlastiti prijevod koji je, naravno, krivo preveden na ključnim mjestima kako bi se opravdala njihova pogubna hereza o Kristu. Jer, pogriješite o Kristu i cijelo kršćanstvo pada u vodu. Ako Krist nije Bog (a sam je za sebe rekao da jest) onda kako se zove ta religija u kojoj su Jehovisti? Jehovizam možda, kršćanstvo sigurno ne! Sapienti sat!

VL
RO
robertek
19:24 10.05.2017.

Sekta koja ispere mozak ljudima....nemaju slobode koliko su zarobljeni unutar sebe....

VL
RE
Rex
22:44 10.05.2017.

Sekta je to,a ne vjera.....mog susjeda su pokusali vrbovati da kuću prepise na njih,jer kao gore mu ništa nece trebati

VL
DU
Deleted user
20:51 10.05.2017.

Ne ulazeći u nikakve rasprave o samom vjerovanju, tvrdnja da su prisutni u 240 zemalja je glupa. Koliko država postoji na svijetu? 196.

VL
DU
Deleted user
20:25 10.05.2017.

Razni su razlozi ulaska u sekte. Medjutim razboritom covjeku je jasno kako Isus nije ostavio Crkvu svoju samu 2000 godina da bi sad sekta donjela nesto novo.

VL
SJ
srecka.janja
19:49 10.05.2017.

To je sekta u kojoj se sve vrti oko novca. U Bosni je masa muslimana pristupila Jehovinim Svjedocima, postali su jako bogati, žive u luksuznim stanovima, stalno putuju a prije toga su živjeli od prodaje sladoleda.

VL
Avatar nitko i ništa
nitko i ništa
18:43 10.05.2017.

U što vjeruju Jehovini svjedoci?......oni vjeruju da će im netko otvoriti vrata :-) No dobro,šalu na stranu,svatko brani svoju vjeru i misli da je njegova ispravna,a vjera ima koliko ono na Zemlji? Od jednog frenda sam čuo da novčarske institucijee u svijetu i kod nas vrlo rado uzimaju njihove članove(Jehove) za posao jer su na glasu da nikada ne kradu i da su vrlo pedantni na poslu. U svakom slučaju vjere bi trebale doprinositi miru kojeg sve toliko propagiraju no po mom mišljenju upravo zbog vjera je bilo najviše ratova.Što se tiče nas Hrvata katolika,nas smatram najlicemjernijom vjerom jer smo jaki isključivo u teoriji,a u praksi smo dno dna. Hvala na čitanju i lijepi pozdrav !

VL
ZO
zovic
20:26 10.05.2017.

Isus je zapovjedio da obilježavamo njegovu smrt, a ne njegovo uskrsnuće. . Ne može Uskrs uvijek biti u nedjelju ni Veliki petak samo na petak. To jednostavno nije moguće – kaže Joško Liović. o, Isuse Moćni čuješ ovo ludovanje bogohulno!!!PaPa ovi siročeki baš ništa nisu shvatili iako su čitali sto puta Bibliju i Novi zavjet!!Oni slave smrt, a čitavo krščanstvo i poruka i cilj Isusovog nauka, muke i smrti ljudima je upravo slavljenje života I TO VJEČNOG U bOŽJOJ SLAVI!!pA TO JE LUDILO! AKO iSUS NIJE USKRSNUO, UZALUD JE NJEGOVA ŽRTVA, NAŠA VJERA I NAŠE POSTOJANJE!!ZATO I SALVIMO NJEGOVO USKRSNUĆE!!vVI STVARNO NEMATE ELEMENTARNU LOGIKU, DUHOVNU SPOZNAJU, ZDRAV RAZUM NI ARGUMENAT ZA OVE BESMISLICE! RAJ I PAKAO SU JASNE iSUSOVE RIJEČI, NISU MJESTA NEGO STANJE DUHA IZVAN VREMENA I PROSTORA PO NAŠIM FIZIKALNIM ZAKONIMA,! A AKO SVE TO NE VJERUJETE ONDA JE PO VAMA ISUS OČITO lAŽAC, ONDA ZAŠTO VJERUJETE I DALJE LAŠCU? KRŠČANI VJERUJEMO SVAKOJ RIJEČI IZ NOVOG ZAVJEA, BITNA NAM JE PORUKA, A NE DETALJI I POJAVE KOJE NAIZGLED IMAJU PROTURJEČJA I RAZLIČITE PRIJEVODE, NO TO NE MIJENJA BIT PORUKE NITI SADRŽAJ VJER! PA ČAK I NEVJERNI POVJESNIČARI TOG DOBA PISALI SU DA SU RIMLJANI RAZAPINJALI OSUĐENIKE NA KRIŽ, DAKLE IAKO JE TO U KRAJNJOJ LINIJI NEBITNO ZAŠTO BI ISUSA OBJESILI NA STUP? STAVRNO STE POMJEŠALI LONČIĆE I UZALUD VAM VAŠA VJERA. A AKO ISUS NIJE BOG,ONDA JE OPET UZALUDNA INAŠA VJERA,

VL
SV
stjepan v.
23:56 10.05.2017.

biti katolik je nesto najbolje. napadi sa svih strana. mnogo je ljubomore na nas katolike. jehovi su vec tri puta najavili kraj svijeta, I biti s njima, NE nikada.

VL
ST
strsljen2013
23:13 10.05.2017.

A onda dobro. Bitno je da kod njih nisi našla nelogičnosti. Hahahahahaha.

VL
DO
dobar
23:05 10.05.2017.

Ako im nije do novca zasto onda traze da se sve mora ostaviti njima poslije smrti i propovijedaju nebuloze o povratku nazad poslije smrti neka pokazu jednog bar da se vratio.Propovjedaju gluposti i obicna su sekta i jucer su izdali svoju vjeru sutra se pojavi nova opet ce izdati i pribjeci toj novoj sekti ako ima novca.Novac je tu upitanju i nikakova vjera.

VL
BI
Bog i Hrvati
02:11 11.05.2017.

Toma učenik odgovara Isusu, "Gospodin moj i Bog moj!" (Iv 20:28). Isus ga nije ispravio. Poslanica Titu 2:13 ohrabruje da čekaju velikoga Boga i Spasitelja Isusa Krista. (Vidi također 2 Petrova 1: 1). U Hebrejima 1: 8: itd.

VL
Avatar Izdajnik
Izdajnik
19:26 10.05.2017.

Kultura je prvo upoznati nekoga da bi se razgovaralo. Kultura je biti ravnopravan.. Od toga ništa nema na balkanu. Ljudi koji govore vjeru.. treba ih upoznati pa komentirati..

VL
DU
Deleted user
04:55 11.05.2017.

Podsjetilo me na pricu o onoj grupi Havajaca, koji su bili preobraceni, i onda otisli s Havaja u obecanu zemlju u Utah. Svi pomrli u pustinji. Citajte malo o tome. Ima po internetu, Wikipediji i u povijesnim knjigama. Dobri su,, jer ako mozes Havajce navuci s Havaja u Utah, onda mozes svakog uvuci.

VL
Avatar Jana
Jana
00:11 11.05.2017.

Odbijaju transfuziju krvi . Ne smiju donirati krv a kamoli organe.

VL
RO
robertbruckner
18:42 10.05.2017.

hahahahaha ona nije bila nikakova vjernica i nije vjerovala u nista

VL
DU
Deleted user
23:06 10.05.2017.

Jedina prava vjera. Božji narod jer pisano je... Izaija 43:10-12 10 “Vi ste moji svjedoci”,+ kaže Jehova, “i sluga moj kojeg sam izabrao,+ da biste znali+ i vjerovali mi+ i razumjeli da sam ja onaj isti.+ Prije mene nijedan bogbog nije bio načinjen+ i poslije mene neće biti nijednoga.+ 11 Ja, ja sam Jehova,+ i osim mene nema spasitelja.”+ 12 “Ja sam prorekao, spasio i objavio,+ kad među vama nije bilo nijednoga tuđeg boga.+ Stoga ste vi moji svjedoci”,+ kaže Jehova, “a ja sam Bog.+

VL
MP
Mr_Proximo
09:34 11.05.2017.

I te kako idete od vrata do vrata i to iz straha da se necete naci medu onih 144 000 za koje vjerujete da ce biti spaseni. Cemu obracanje drugih ako vas ima vec ne znam koliko milijuna a spasit ce vas se 144 000. To je prava neogicnost. Bibliju shvacate povrsinski i doslovno a Biblija nije recept za kolace nego treba biti citana s Duhom Svetim jer je po njegovu poticaju i pisana. A sto se tice kipova i slika jasno je ko dan da su rukotvorine bile obozavane kao da su one bog sto u slucajnu katolika nije. Kad imas sliku neke drage osobe i tu sliku poljubis to ne znaci da vjerujes da je slika ta osoba nego pretstavlja tu osobu na neki nacin te ti pomaze da se sjetis te osobe itd

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.