Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAZNA: DO 3 GODINE ZATVORA

Nastavnica u Austriji 14-godišnjem učeniku slala svoje golišave fotografije i završila na sudu

AUT, Prozess zu Benjamin Karls's tödlichen Verkehrsunfall
ILUSTRACIJA/EXPA/JFK/PIXSELL
02.12.2022.
u 11:22

Da li će ikada moći opet raditi kao pedagoginja, upitno je, navode mediji, koji ne spominju tko je otkrio i prijavio seksualno pohotnu salzburšku nastavnicu. Dječakovi roditelji ili njene kolege u školi?

Nastavnica u jednoj od škola u Lungau u austrijskoj saveznoj pokrajini Salzburg danas poslijepodne mora objasniti na nadležnom Pokrajinskom sudu zašto je slala telefonom svoje fotografije na kojima je kao od “majke rođena” 14-godišnjem učeniku na toj školi.  

Ali to nije bilo sve, 35-godišnja nastavnica je tražila i od učenika da joj on pošalje svoje golišave fotografije i zvala ga je i u Školsku knjižnicu.Tamo ga ljubila i s njim pokušala imati spolni odnos, stoji u optužnici pokrajinskog Državnog odvjetništva, koje je  protiv nastavnice pokrenulo sudski postupak.

Kako javljaju mediji nastavnicu se optužuje za “zlouporabu položaja” odnosno “autoritetskog odnosa” i prijeti joj zatvorska kazna u trajanju do tri godine.

Austriji kazneni zakon po tom pitanju posve je jasan:

“Tko vrši spolne radnje nad maloljetnom osobom, koja stoji pod  odgojem ili nadzorom, odnosno iskoristi svoj položaj zbog uzbuđivanja ili seksualnog zadovoljstva, prijeti mu kazna do tri godine zatvora”.

Kada je prošle zime otkriven ovaj skandal, nastavnica je odmah otpuštena i više ne radi. Da li će ikada moći opet raditi kao pedagoginja, upitno je, navode mediji, koji ne spominju tko je otkrio i prijavio seksualno pohotnu salzburšku nastavnicu. Dječakovi roditelji ili njene kolege u školi?

>> VIDEO Proglašen 'najneljubazniji' grad na svijetu, po nekim drugim kriterijima je tip-top

Komentara 2

V0
Vlaskoulicanec3.0
18:13 02.12.2022.

Zakaj onda Madame Macron nije u buksi?

KR
KrešimirToromanović
15:12 03.12.2022.

Gdje su te nastavnice bile kadsa sam ja ucio?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije