Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi problemi

Nastavljaju se muke u Uljaniku, Kanađani otkazali ugovor o gradnji broda

Uljanik
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
01.10.2018.
u 13:16

Uz najnoviji otkaz ugovora o gradnji, Uljanikovi kupci početkom rujna otkazali su ugovore za ukupno četiri novogradnje

Kanadski Algoma Central Corporation jednostrano je u petak 28. rujna, raskinuo ugovor o gradnji broda za prijevoz rasutog tereta koji je trebao graditi Uljanik, izvijestili su u ponedjeljak iz pulskoga brodogradilišta.

Uljanik je trebao graditi brod za prijevoz rasutog tereta s uređajem za samoiskrcavanje za velika jezera, a posao je raskinut  zbog nemogućnosti brodograditelja da ispuni ugovorne obveze

Ugovor više nije obvezujući za ugovorne strane, a na gradnji broda sve aktivnosti ranije su obustavljene na zahtjev kupca te fizička proizvodnja broda nije ni započela, kaže se u priopćenju.

Uz najnoviji otkaz ugovora o gradnji, Uljanikovi kupci početkom rujna otkazali su ugovore za ukupno četiri novogradnje

>> Pogledajte prosvjed radnika Uljanika i 3. maja na Markovom trgu 

Tako je Auto Marine Transport s Kajmanskog otočja 1. rujna raskinuo ugovor o gradnji broda za prijevoz automobila i kamiona. Isti je kupac raskinuo i ugovor o gradnji broda za prijevoz automobila i kamiona identičnih tehničkih značajki. Aktivnosti na gradnji tog broda ranije su obustavljene na zahtjev kupca. 

Isto tako, 1. rujna kompanija Siem Shipping Inc. raskinula je ugovore o gradnji broda za brodove za prijevoz automobila i kamiona, na kojima su sve aktivnosti ranije obustavljene također na zahtjev kupca, te fizička proizvodnja brodova nije ni započela.

>> Pogledajte radnike Uljanika u štrajku

 

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar nekakav
nekakav
14:21 01.10.2018.

a da si napokon priznamo da ne znamo ugovoriti gradnju broda na kojem ne budemo imali gubitak? i da napokon priznamo da pojma nemamo o modernoj brodogradnii, da ovo što mi gradimo ne gradi više nitko niti gradi tako kaoo mi, zaostalo, tehnologijom iz 1967-e? da napokon priznamo da nemamo ni kubik željezne rude, ni koksaru, ni željezaru, ništa. da nemamo ni jednu banku koja bi pratila brodogradnju, jer svojim radom i poslovanjem nismo zavrijedili njihovo poštovanje? bajke o brodogradnji kao velikom izvozniku treba brisati iz kolektivne svijesti. jer su laž. velika laž i obmana. taj izvoz je fiktivan, kad bi u priču uveli iznose novca od jamstva države, imali bi veliki gubitak, ali s to vješto desetljećima skrivalo. sad više nema kud tko pobjeći. gotovo je, ajmo lokot staviti i otići što dalje od ovoga. previše nas koštalo. ne samo novca.

Avatar anlaser
anlaser
13:40 01.10.2018.

Ako ne možeš poslovati makar 0 s 0 vrijeme je da se stavi ključ u bravu. Prošla su vremena kada se zbog deviza moralo raditi s gubitkom.

GR
grebza
21:39 01.10.2018.

Neviđeni šarlatanski pristup i način vođenja jedne firme. Pa ti ljudi očito pojma nemaju o dogovaranju poslova i dalje su na funkcijama i nitko za ništa nije odgovoran. Jasna slika kako funkcionira cijela država.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije