Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Goran Grguričin:

"Nastavite bježati sa sjednica ili jednostavno dajte ostavke"

vijece (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/4
16.02.2011.
u 14:17

Novi neuspjeh GV-a: na sjednicu nisu došli vijećnici HDZ-a i još nekolicina - ogledni primjer politikantstva glavnine hrvatskih političara koji nemaju svijesti o važnosti časne uloge koja im je dodijeljena

ŠIBENIK – Ni danas nije održana sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika koja je proteklog tjedna prekinuta jer su je tada napustili vijećnici HDZ-a i njihovi partneri. Ponovni pokušaj održavanja sjednice propao je jer je došla tek polovica od ukupno 26 vijećnika: na sjednici se nisu pojavili vijećnici HDZ-a, nezavisna vijećnica Jagoda Sablić te Mirko Radak (HSU) i Tomislav Jurišić (SDP) koji su bili spriječeni bolešću, odnosno poslom, kako je rečeno.

Nakon što se šibenska vijećnica ispraznila, u njoj je ostao samo aktualni predsjednik Gradskog vijeća Goran Grguričin (HSP) te održao odulji monolog o demokraciji, jednoumlju, opstrukciji rada Vijeća, bježanju vijećnika sa sjednice, uvredama koje su mu nanesene itd. Ponajprije, optužio je HDZ da "zločestoćom" opstruira rad GV-a.

– Sjednica je sazvana hitno zbog činjenice da su u tijeku izbori za mjesnu samoupravu pa je trebalo popuniti Odbor za statutarno-pravna pitanja. HDZ ne želi dati svoje članove u Odbor ni sudjelovati u izboru drugih članova pa mene optužuju da sam na rubu pameti. Oni su se toliko uspaničili da su spremni proglasiti predsjednika Vijeća da je u sukobu sa zdravom pameću – ustvrdio je Goran Grguričin te zatražio ispriku od HDZ-ovaca zbog uvreda.

Nadalje, G. Grguričin, kojemu se zamjera nesnalaženje te narcisoidno i autokratsko vođenje GV-a, pozvao je vijećnike iz HDZ-a koji zazivaju nove izbore za šibenski GV da to i učine te im je predložio da "samo nastave bježati sa sjednica do kraja travnja ili da jednostavno daju ostavke".

Inače, sjednice GV-a u posljednje su vrijeme za mnoge Šibenčane razočaravajući primjer na kojemu se ogleda prevladavajuće ponašanje glavnine hrvatskih političara kojima uopće nije stalo do razvoja društva i boljitka građana. Umjesto konstruktivnih prijedloga i rasprava bitnih za bolju budućnost sjednice su sadržajno obilježene prizemnim politikantstvom te povremenim vulgarnim ispadima pojedinih vijećnika koji upućuju na vrlo nisku kulturnu razinu i potpuni nedostatak svijesti o važnosti časne uloge koja im je dodijeljena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije