Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUPNJA TWITTERA

Nastavak rivalstva između milijardera? Bezos iznio teške optužbe na račun Muska

Foto: Reuters/PIXSELL
26.04.2022.
u 10:41

Twitter je zabranjen u Kini, međutim to i dalje ne umanjuje strahove da će kineske vlasti pokušati utjecati na korisnike izvan zemlje da ih ne kritiziraj

Ne prestaju reakcije na objavu vijesti da je najbogatiji čovjek na svijetu Elon Musk kupio društvenu mrežu Twitter za 44 milijarde dolara i obećanje da će sačuvati platformu kao 'bastion slobodnog govora'. A jedna je zasigurno bila neočekivana.

Vlasnik Amazona i milijarder Jeff Bezos zapitao se u ponedjeljak znači li to da će Twitter postati podložniji utjecaju Kine, kao rezultat Muskovih snažnih poslovnih veza s tom zemljom. Bezos je odgovarao na tvit novinara New York Timesa Mikea Forsythea koji je naveo da je Tesla Elona Muska iznimno podložna Kini jer je to njezino drugo najveće tržište i tamo se proizvode dijelove baterije.

"Zanimljivo pitanje. Je li upravo kineska vlada dobila malo utjecaja na gradski trg", zapitao se Bezos, podsjećajući na ranije riječi Elona Muska koji je Twitter opisao "kao gradski trg". Inače, sam Bezos je 2013. godine kupio ugledni Washington Post.

 

Twitter je zabranjen u Kini, međutim to i dalje ne umanjuje strahove da će kineske vlasti pokušati utjecati na korisnike izvan zemlje da ih ne kritiziraju, piše Daily Mail.

Bezos je par sati kasnije ublažio ono što je ranije napisao.

"Moj vlastiti odgovor na ovo pitanje vjerojatno - ne. Vjerojatniji ishod u tom pogledu je kompleksnost u Kini za Teslu, a ne cenzura na Twitteru. Ali, vidjet ćemo. Musk je izuzetno dobar u snalaženju u ovoj vrsti složenosti - napisao je Bezos.

Bezos i Musk su poznati po svojem rivalstvu koji se najviše očitalo u posljednjem vrijeme u svemirskoj utrci. Bezos je posve odbacio Muskove planove za kolonizacijom Marsa, dok je vlasnik Tesle bio kritičan prema putu u svemir vlasnika Amazona.

VIDEO: Tommy (3) zaljubljen je u traktore: "Prvi put se u njemu vozio kad je bio star samo dva dana, a svako jutro obilazi kokoši i krave! Obožava životinje"

Ključne riječi

Komentara 3

GL
gledamanevidim
20:33 26.04.2022.

kako su mocni

CA
cavecanem
11:42 26.04.2022.

Bezos uopće ne prodaje kineske proizvode na Amazonu …

PK
Posljednji Komšikanac
11:41 26.04.2022.

Bezos je bezveznjak, Musk je za njega univerzum.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije