Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nasilje nad ženama

'Što si radila? Zašto mi se nisi javila?’ Gimnazijalke snimile video protiv nasilja

Foto: Screenshot
25.10.2017.
u 13:17

Velik dio djevojaka i žena odnos ilustriran u videu doživljava kao uobičajen i normalan premda se radi o manipulaciji, emocionalnoj ucjeni i nasilju.

Učenice I. gimnazije u Zagrebu uključile su se u kampanju protiv nasilja nad ženama.

Učinile se to snimivši videouradak. Kratki film objavljen je na stranicama gimnazije na Facebooku, pa se proširio društvenim mrežama.

– Dobro jutro! Kako si spavao?

– Nisam mogao prestati misliti na tebe.

– Baš si drag.

– I što si radila?

– Zadaću.

– Zašto mi se nisi javila?

Tim rečenicama počinje poruka koju učenice zagrebačke gimnazije žele poslati ilustrirajući doživljavanje odnosa i veza

Velik dio djevojaka i žena odnos ilustriran u videu doživljava kao uobičajen i normalan premda se radi o manipulaciji, emocionalnoj ucjeni i nasilju.

Video je nastao u sklopu akcije Centra za seksualna prava i Prve gimnazije "Zagreb", kojoj je cilj utjecati na osvještavanje javnosti o problematici seksualnog nasilja putem interneta i društvenih mreža među djecom i mladima kampanjom Sherajmoodgovorno.

Komentara 2

LU
Lujo123
13:55 25.10.2017.

Mislim prošle ili godinu prije 3 žene zaklale muževe, a nijedan muž ženu. Imaju li te "gimnazijalke" i za to neki video uradak!

VI
vidum
14:19 25.10.2017.

Kad se govori o vršnjačkom nasilju, onda se uvijek spominju tri oblika toga nasilja. 1.Fizičko. 2.Verbalno. 3.Emocionalno. Kad je riječ o nasilju u obitelji, onda se govori isključivo o fizičkom zlostavljanju. Zašto se ne spominje verbalno i emocionalno? Zato što se zna tko je stručnjak za ta dva načina zlostavljanja. Zabranjeno je i pomišljati da bi žene mogle biti zlostavljači. Određeni vid zlostavljanja je i to kad žena napravi dijete bogtepitaj s kim, pa ga donese mužu da ga hrani kao da je njegovo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije