Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUŽA TOMAŠIĆ

'Zaustavite Istanbulsku konvenciju. Želi li se nametnuti krajnje liberalni svjetonazor'

Ruža Tomašić
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/2
29.09.2017.
u 11:54

'Istanbulska konvencija izrazito je ideologizirani dokument kojim se želi nametnuti krajnje liberalni svjetonazor svim građanima, uključujući i one koji ga ne dijele'

Zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić uputila je otvoreno pismo saborskim zastupnicima gdje se se na Istanbulsku konvenciju i tvrdi kako je ona izraziti ideologizirani dokument kojim se želi nametnuti krajnje liberalni svjetonazor, i to svim građanima.

Priopćenje prenosimo u cijelosti

 

Pred Vama bi se uskoro trebala naći Konvencija Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, tzv. Istanbulska konvencija. Ovaj dokument nije onakav kakvim ga se predstavlja, a njegov je cilj puno više od borbe protiv nasilja nad ženama i članovima obitelji koju, vjerujem, svi iskreno podržavamo.

Istanbulska konvencija izrazito je ideologizirani dokument kojim se želi nametnuti krajnje liberalni svjetonazor svim građanima, uključujući i one koji ga ne dijele, te mijenjati našu dominantno kršćansku tradiciju i kulturu. Ratifikacija Konvencije u Hrvatskom saboru značila bi odricanje od naših korijena te prihvaćanje pravnih i društvenih normi koje s našim načinom života nemaju puno zajedničkog.

Smatram da je obveza svih nas koje su hrvatski građani birali u predstavnička tijela na svim razinama zaustaviti nasilno mijenjanje hrvatske kulture i iznjedriti kvalitetna domaća rješenja kojima će se građanima osigurati prosperitet, sigurnost i jednakopravnost. Zato sam u Europskom parlamentu glasovala protiv Istanbulske konvencije i voljela bih kad biste i Vi učinili isto.

Ovim putem apeliram na Vas da odbacite kontroverznu rodnu ideologiju i Istanbulsku konvenciju koja ju otvoreno promiče, ali i da u maniri dobrog zakonodavca unaprijedite domaće zakone kako bi borba protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji bila što učinkovitija, a žrtve nasilja što lakše dobile pomoć te pravnu i svaku drugu zadovoljštinu.


 

 

Komentara 68

DU
Deleted user
12:16 29.09.2017.

u prevodu Istanbulska rezolucija = komunizam = nacizam = jednoumlje = liberalni lijevi fašizam =zlo zapakirano sa mašnicom

Avatar MK
MK
12:51 29.09.2017.

"Istanbulsku konvencija" nije liberalna, nego je "ideoloska"... "gender and sex distinction" nije liberalizam nego ukočena i dogmatična"ideologija"!

DU
Deleted user
14:22 29.09.2017.

Nisam čitao što u konvenciji piše, ali ako je ruža hrvatska proriv, onda sam i ja protiv.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije