Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh misije

NASA-in Messenger snimio povijesne fotografije Merkura

merkur
AFP/Pixsell
30.03.2011.
u 14:36

- U utorak ujutro, u 9.20 sati po srednjoeuropskom vremenu, Messenger je snimio povijesne fotografije Merkura. To je prva snimka planeta najbližeg suncu načinjena iz svemirske letjelice u njegovoj orbiti - priopćila je NASA.

NASA-ina letjelica Messenger poslala je poruku iz Merkurove orbite! Riječ je o prvoj fotografiji površine planeta koja je nastala 29. ožujka.

- U utorak ujutro, u 9.20 sati po srednjoeuropskom vremenu, Messenger je snimio povijesne fotografije Merkura. To je prva snimka planeta najbližeg suncu načinjena iz svemirske letjelice u njegovoj orbiti - priopćila je NASA.

Na gornjoj strani fotografije južne Merkurove hemisfere vidljiv je veliki krater nazvan Debussy dok zapadno od njega leži manji krater Matabei.

Letjelica je napravila još 363 snimke koje su u procesu slanja na Zemlju. Messenger je u Merkurovu orbitu ušao 17. ožujka, a na misiju je lansiran prije više od šest godina.

Ključne riječi

Komentara 5

SL
Slavek
14:59 30.03.2011.

Letjelica je lansirana prije šest godina ? Pa kakve ona to ima baterije ? Poznato je da mi u našim autima moramo mjenjati čim istekne garancija, a to je nakon dvije godine. Mogu li se gdje kupiti ?

XP
xPhoto
15:45 30.03.2011.

Slavek očigledno ima bolje baterije od tebe. Mislim da moraš prihvatiti tu surovu činjenicu.

RT
rty24
17:18 30.03.2011.

Slavek ima da se kupi samo materijal a bateriju moras napraviti sam. Idi do elektrane Krsko i lepo ih zamoli da ti prodaju malo osiromasenog plutonijuma, doneses kuci napravis bateriju za auto i to je to. Komsiluk ima da ti cudno svetli u mraku ali hebi ga imas super bateriju za auto:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije