Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Jako sam razočarana'

Naručili je nakon zatvaranja punkta pa odbili cijepiti nju i još četiri osobe: 'Nismo znali što bi...'

Zagreb: Novi punkt za masovno cijepljenje otvoren u Domu sportova
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
07.07.2021.
u 20:36

Nikada do sada nije bio vraćen niti jedan pacijent, a kamoli grupa od pet ljudi, odgovorili su iz nadležnog Doma zdravlja

Zaključno s jučerašnjim danom, 6. srpnja, u Hrvatskoj je utrošeno 2.714.156 doza cjepiva. Nacionalni stožer civilne zaštite i druga tijela svakodnevno pozivaju na cijepljenje, a kampanja “Misli na druge - cijepi se!“ pokrenuta je već krajem prosinca 2020. godine. Unatoč naglašavanju kako upravo cjepivo ima središnju ulogu u spašavanju života i vraćanju na “staro normalno“, incidenti se događaju i nakon više mjeseci provođenja samog cijepljenja. Jedan od njih dogodio se jučer u Domu sportova, jednom od zagrebačkih punktova za cijepljenje. Kako je za Večernji list ispričala studentica Patricija, jučer je došla na cijepljenje drugom dozom u Dom sportova, no rečeno joj je da je se neće cijepiti jer je punkt zatvoren.

Naručena je telefonski za 6. srpnja u 19:11 sati te je napomenula da će malo kasniti zbog posla na što joj je osigurano kako to neće biti problem. Stigla je na cijepljenje u 19:20 sati te doznala kako je cijepljenje bilo gotovo već u 19, dakle i prije nego termina u kojem je bila naručena.

- Izlazili su cura i dečko koji su se isto požalili da se ne mogu cijepiti, kazala je te dodala kako je ona na cijepljenje došla s prijateljem koji je također bio naručen.

- Rečeno nam je da bi nas cijepili, moraju otvoriti novu dozu cjepiva, rekla je Patricija. Kako kaže, gospodin iz Civilne zaštite objasnio im je da jedna bočica cjepiva sadrži pet doza. U tom trenutku čekalo je njih četvero, a potom se pojavila još jedna gospođa. Dakle, pet osoba željelo se cijepiti. 

- Dođemo, ne žele nas cijepiti, nas petero nismo znali što bi. Da svojevoljno dođemo i ne žele nas cijepiti, navodi Patricija. Gospodin iz Civilne zaštite kazao im je, kako kaže, da se nekada cijepi i iza 19 sati, no jučer nije bio jedan od tih dana. 

- Jako sam razočarana. Kampanja je da se cijepi i ako netko ide svojevoljno, žao mi je da se ne cijepi, zaključuje.

Za provođenja cijepljenja u Domu sportova nadležan je Dom zdravlja Zagreb Centar kojem smo se obratili vezano uz incident. Naveli su kako je jučer na punktu Dom sportova cijepljeno ukupno 1370 osoba, od čega njih 484 prvom dozom.

- Zadnji naručeni pacijenti obrađeni su u 19:24h, a što je jasno dokumentirano i provjerljivo u informacijskom sustavu. Pacijenti  cijepljeni po javnom pozivu primani su u periodu od 08:00-12:00h i 14:30-19:00h, naveli su iz Ravnateljstva DZ-a te dodali kako od strane Civilne zaštite i COVID redara voditeljima smjene nije prijavljen naknadni dolazak nikakvih pacijenata, a što je Koordinatorica za cijepljenje za DZZC dr. Ljubica Lazić-Vuletić provjerila te potvrdila.

- Vezano uz komentar da se za nekoga trebala otvarati bočica cjepiva što nije navodno bilo učinjeno, napominjemo da se radi o javnom pozivu sa nepoznatim brojem pacijenata koji će se cijepiti te su svi dobrodošli i nikada do sada nije bio vraćen niti jedan pacijent, a kamoli grupa od pet ljudi, navode te zaključuju kako se nadaju da će se pet osoba o kojima je riječ “odazvati danas ili sljedećih dana“.

Punkt za cijepljenje u Domu sportova otvoren je, podsjetimo, 5. svibnja u organizaciji Doma zdravlja Zagreb-Centar. Punkt, kako stoji na stranici DZ-a, radi u dvije smjene. Na njemu trijažu i cijepljenje obavljaju liječnici i sestre obiteljske medicine te ostalih specijalnosti koje su u sustavu Doma zdravlja Zagreb-Centar.

VIDEO Cijepljenje će trajati dok se ne cijepi više od tri milijuna građana

Komentara 8

Avatar FutureGohanIV
FutureGohanIV
21:22 07.07.2021.

Svi znamo i vidimo da u*ljebi i HDZovci ne lažu, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha....

IJ
istina________jako________boli
21:22 07.07.2021.

Blago glupima, umjesto da slave sto nisu otrovani, oni se jos i bune.

LL
lijepa_li si
20:55 07.07.2021.

sramota, njih deset nije pričekalo nju jednu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije