Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u kutjevu

'Napravit ćemo prvu kuću graševine u Hrvatskoj'

ivica nikolic,portal
Dusko Mirkovic/PIXSELL
04.06.2013.
u 18:06

Riječ je o projektu vrijednom oko 4,5 milijuna eura za koji će Kutjevčani novac pokušati dobiti od nadležnog Ministarstva i fondova EU, a koji bi trebao pridonijeti ne samo razvoju turizma nego i povećanju zapošljavanja

- Pokazat ćemo da ono što smo u predizborno vrijeme prezentirali da imamo u planu i ostvariti, ako ne sve, ali onda veliku većinu – istaknuo je Ivica Nikolić, dosadašnji i novi gradonačelnik Kutjeva te jedini SDP-ovac na čelu jedinice lokalne samouprave u Požeško – slavonskoj županiji na današnjoj konferenciji za novinare. 

Njegov zamjenik Deni Pavić, nestranačka osoba kazao je da im u predizborno vrijeme nije bilo lako jer su sve stranke udružile protiv njih.

– Ali, Kutjevčani su pokazali da ne glasaju za stranku nego za ljude. Ovim prilikom im zahvaljujemo. Pred nama je ozbiljan posao – poručio je Pavić. Nikolić je najavio projekte koji će se raditi u narednom razdoblju. - U predizborno vrijeme potpisali smo ugovor s Ministarstvom regionalnog razvoja o završnoj fazi uređenja kino sale. Sada očekujemo potpisivanje ugovora i za vetovačku obilaznicu, a nastavit će se radovi i u Industrijskoj zoni. Intenzivno radimo na jednom velikom projektu, a to je Kuća graševine – kazao je gradonačelnik Nikolić. Riječ je o projektu vrijednom oko 4,5 milijuna eura za koji će Kutjevčani novac pokušati dobiti od nadležnog Ministarstva i fondova EU, a koji bi trebao pridonijeti ne samo razvoju turizma nego i povećanju zapošljavanja. U Kuću graševine trebao bi biti preuređena stara zgrada škole u Vetovu.

–Podzemni ili podrumski dio zgrade predviđen je za prikaz vinogradarstva i vinarstva ovog kraja u prošlosti. U nadzemnom dijelu bit će restoran, turistički centar, prostor za promociju i prodaju vina, a na katu smještajni kapaciteti – objasnio je Nikolić. Kazao je da od Gradskog vijeća u kojem SDP s pet od ukupno 15 vijećnika ima manjinu očekuje potporu za projekte koji su od interesa za grad. -Očekujem da se neće gledati stranačka boja kada je u pitanju dobrobit svih građana Kutjeva. Vjerujem da će Vijeće raditi u interesu svih – poručio je Nikolić.

>>Jedino vozilo koje se može voziti i istodobno piti vino

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije