Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Granični spor

Napeto ozračje: Indija gomila vojsku na granici s Kinom

Kineska vojska
Foto: Reuters/PIXSELL
11.08.2017.
u 21:43

Granični spor između dviju zemalja izbio je u lipnju

Indija je pojačala svoju vojnu prisutnost duž granice s Kinom, na sjeveroistoku, dok granični spor na strateški važnoj himalajskoj visoravni pojačava napetost između dviju zemalja, rekao je u petak indijski dužnosnik a prenose mediji.

"Povećan je broj vojnika duž granice s Kinom, u sektorima (indijskih država) Sikkima i Arunachala", rekao je dužnosnik indijske vlade, a prenosi agencija PTI.

Povišen je i stupanj pripravnosti vojnika, rekao je taj dužnosnik kojega se ime ne navodi.

No, rekao je, Indija nije povećala broj vojnika na tromeđi s Kinom i s Butanom, gdje oko 350 indijskih i kineskih vojnika gotovo sedam tjedana drži položaje u napetom ozračju.

Granični spor između dviju zemalja izbio je u lipnju kada je Indija na to strateško područje, na koje pravo polažu Kina i Butan, poslala vojsku da spriječi kineske vojnike u gradnji ceste.

Napetost je porasla kada je Indija, saveznica Butana, rasporedila svoje oružane snage, na što je Kina uzvratila povećanjem broja svojih vojnika na tom području koje smatra svojim i traži povlačenje indijske vojske.

Komentara 23

GE
genex
22:46 11.08.2017.

dajte dečki riješite to arbitražom.onaj francuz i njemac sigurno će vas pošteno razgraničiti po sistemu tko više plati.

LU
lunar777
22:08 11.08.2017.

Što kažu ovi što kažu da bi trebali slovencima dati hrvataki teritorij i more?

Avatar Idler 3
Idler 3
23:03 11.08.2017.

Malo pojašnjenje - to ni spor od lipja neg traje već desetljećima. Nakon raspada negdanje imperijalne Indije na Indiju, Bangladeš i Pakistan ostalo je puno tog spornog na sjevernom dijelu....ovo su sam repovi !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije