Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Psi su ovdje'

Napao maloljetnog azilanta u Zagrebu: 'Tvoj život je odsad teror'

Prijeteće poruke
Foto: Are You Syrious?/Facebook
22.03.2018.
u 14:35

Slučaj je prijavljen pravobraniteljici i policiji od koje očekujemo brzu i efikasnu reakciju, navodi Are You Syrious

Humanitarna organizacija Are You Syrious objavila je kako je nasilnik napao maloljetnog azilanta iz Iraka čija se obitelj nedavno doselila u jedan zagrebački kvart. Organizacija je također jučer objavila prijeteće poruke koje je, kako tvrde, isti nasilnik poslao tom maloljetniku.

Are You Syrious navodi kako je azilanta nasilnik, kojeg maloljetnik ne poznaje od ranije, u pratnji još dvojice mladića dočekao na autobusnoj stanici u susjedstvu te ga je fizički napao. 

"Maloljetnik koji se u trenutku napada vraćao iz škole uspio je pobjeći nasilnicima i pozvati oca i brata da dođu po njega. Dok su se zajedno vraćali kući, na početku ulice u kojoj žive iznova su ih dočekala četiri njima nepoznata mladića koji su im nastavili prijetiti. Slučaj je prijavljen pravobraniteljici i policiji od koje očekujemo brzu i efikasnu reakciju. Napadnutoj obitelji podršku pružaju volonteri udruge Are You Syrious i JRS - Isusovačka služba za izbjeglice", navodi Are You Syrious.

Ova organizacija također je objavila, bez otkrivanja identiteta, poruke koje je nasilnik navodno slao maloljetniku iz Iraka. Poruke su napisane uglavnom na engleskom jeziku, a nasilnik u njima između ostalog piše mladiću da mu je "život odsad teror" te da se ne može kretati bez njegove dozvole.

- Sve ćemo vas srediti. Psi su ovdje. Vi ste za nas samo sirijski doručak - navodi se između ostalog u porukama.

Komentara 9

Avatar alien79
alien79
15:00 22.03.2018.

Udrugašima odgovara nasilje jer to im je osnova za otimačinu novca što su ga drugi zaradili.

DO
Dolinski
15:22 22.03.2018.

na primjeru njemačke, uvezli su tolike migrante iz kultura koje se ne mogu asimilirati (nego će se getoizirati), pa se čude otkud nasilje, to je kao prirodna pojava, kada imaš geta, onda imaš i nasilja. ajde odi u harlem u new york pa riješi problem nasilja i droge ne ide. Zato je bolje uopće ne uvoziti migrante onih narodnosti za koje se može pretpostavit da će se getoizirati (ako nikako drugačije onda na primjeru iz njemačke možeš znat koje su to skupine) , čast iznimkama, pojedincima koji dolaze ciljano zbog unaprijed dogovorenog posla, studija, turističkog aranžmana i slično

CI
cistadusa
17:27 19.06.2019.

Provjerite činjenice! Članak je napisan iz perspektive imigranta koji je trebao biti na mjestu "nasilnika" koji je u pritvoru. Nađite prave novinare koji će provjeriti cijelu priču i napisati nešto smisleno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije