Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokušaj ubojstva

Napali ih motornom pilom pa bježeći zgazio ortaka: 'Zaklat ćemo vas! Platit ćete...!'

Motorna pila
Foto: Ilustracija/ Pixsell
1/2
18.01.2015.
u 23:21

Santino Koren tereti se da je u ožujku 2011. motornom pilom prijetio Ivanu M. i Radi R. te je da bičem napao Danicu K.

-  Zaklat ćemo vas!  Platit ćete...! - vikao je Santino Koren (45), dok je, prema optužnici, 13. ožujka 2011., vitlao motornom pilom (!?), pokušavajući njome  napasti  Ivana  M.  i Danicu K.

Dogodilo se to, nakon što se Koren u Fiatu švedskih oznaka zajedno s Brunom Đurđevićem (43) dovezao na adresu na kojoj  je živio Ivan M. u Zagrebu. Nakon što je izašao iz vozila, oboružan motornom  pilom,  Ivan  M. i Danica K. su  pobjegli, a ono što je tada uslijedilo, nešto je po čemu bi se mogao napraviti - film. Jer dok je Koren mahao motornom pilom, Đurđević je vozilom pokušao dostići odbjegle Ivana M. i Danicu K., a kada ih je dostigao Danicu K. je napao bičem!? Za to vrijeme je,  privučen vikom i bukom, iz obližnje kuće izašao Rade R., a vidjevši ga Koren je krenuo  prema  njemu, i dalje mašući motornom pilom i to samo 20 centimetra od lica Rade R. U tom trenutku približio im se i Ivan M., pa je Koren nasrnuo i na njega, a u sve se ponovo pokušao umiješati i Rade R. Korenu je to bilo dovoljno da se, mašući ponovo motornom pilom okrene prema Radi R., a pokušavajući obraniti sebe i susjeda, te spriječiti ono najgore, Ivan  M. je Korena udario lopatom po glavi. Ovaj je pao na tlo, a u tom trenutku Đurđević  je vozilom krenuo prema Radi R. te ga je zadnjim djelom vozila udario u trbuh i lakše ozlijedio. Rade R, je pao na tlo, a Đurđević je  bježeći  i vozeći unatrag uspio pregaziti i svog ortaka Korena, koji je ležao  na tlu!?

Epilog svega je da je Đurđević pobjegao, Koren je bio teško ozlijeđen, a u konačnici su obojica optužena za pokušaj ubojstva - Đurđević za pokušaj ubojstva Korena i Rade R., a Koren za pokušaj ubojstva Ivana M., Danice  K. i Rade R. 

Istraga protiv  Đurđevića i Korena provedena je u listopadu  2011., nakon  čega  je protiv njih dvojice podignuta optužnica, koja  je u travnju 2012. vraćena tužiteljstvu na nadopunu istrage. Sud je naime  tražio da se okrivljenici psihijatrijski vještače, no to nije bilo moguće jer je Đurđević bio nedostupan. Na koncu se sve razvuklo do prosinca 2014., kada je protiv  Đurđevića i Korena,  podignuta  optužnica,  s prijedlogom  da  se  Đurđeviću  sudi  u  odsutnosti. Inače, tijekom istrage Đurđević se branio da se događaja ne sjeća, jer je bio pijan.

-  Koren i ja popili smo četiri pive od dvije litre i litru vina na gemišt. A tamo smo otišli kako bi kupili vino i tada nas je napala skupina nepoznatih ljudi. Ne sjećam se ni da je Koren imao motornu pilu, no znam da je pila bila u vozilu jer smo prethodno nešto radili - branio se Đurđević.

Koren je porekao to za što ga se tereti, a naveo je i da nije bio pijan jer je  tog  dana s Đurđevićem popio tek pola litre vina. Kao razlog za dolazak na  mjesto događaja naveo je kupnju starog željeza, a kazao je i da ih je bez razloga napala skupina nepoznatih  ljudi.  No njihovi iskazi nisu odgovarali  tragovima nađenim na mjestu događaja, kao ni onome što su govorili svjedoci. Nadalje iz iskaza vještaka proizlazi da se ozljede Rade R.,  Danice  K. i Ivana M., podudaraju s njihovim iskazima i materijalnim tragovima nađenim na mjestu događaja. Što se tiče Đurđevića, ustanovljeno ja  da je on u krvi imao 1,2 promila alkohola koji je konzumirao zajedno s nekim lijekovima  poput apaurina ili normabela te da je bio u pripitom stanju.

>> Mala Meri preživjela napad ubojice jer se pravila mrtva

Komentara 21

Avatar alien79
alien79
00:03 19.01.2015.

"Ortaka"??? Jel ovo Kurir, Blic, B92? Prestrašno...

Avatar rothmans
rothmans
00:09 19.01.2015.

Je li se netko ovdje bunike najeo? Ne sjecam se kad sam zadnji puta procitao nesto slicno

Avatar Matija22
Matija22
00:11 19.01.2015.

gdje je to bilo ništa ne piše kakav članak pa svatko može biti danas novinar

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije