Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vlada jamči sigurnost

Napadi na crkve u Čileu: Papa Franjo neće biti izložen nikakvom riziku

Papa Franjo
Reuters/PIXSELL
14.01.2018.
u 09:56

Vandali u Santiagu napali su tri crkve proteklog tjedna i ostavili prijeteću poruku papi Franji  uoči njegova posjeta Čileu

Papa Franjo neće biti izložen nikakvom riziku tijekom posjeta Čileu idućeg tjedna unatoč nizu napada na katoličke crkve u glavnom gradu Santiagu, izjavio je u subotu ministar unutarnjih poslova Mario Fernandez.

Vandali u Santiagu napali su tri crkve proteklog tjedna i ostavili prijeteću poruku papi Franji  uoči njegova posjeta Čileu.

Ministar Fernandez na lokalnoj je radiopostaji izjavio da je riječ o malim kriminalnim skupinama s ograničenom mogućnosti djelovanja.

"To su ozbiljne i neoprostive radnje, ali moramo staviti stvari u perspektivu", rekao je te dodao kako nije riječ o skupinama "koje su doista opasne."

Niti jedna skupina nije preuzela odgovornost za napade.

Papa Franjo, prvi južnoamerički papa, stiže u Čile u ponedjeljak. Očekuje se da će misi koju će predvoditi u utorak u gradskome parku prisustovati više od 500.000 ljudi.

Različite skupine planiraju demonstracije zbog niza pitanja od autohtonih prava do skandala vezanih za seksualno zlostavljanje.

Papa će također posjetiti gradove Temuca i Iquique prije odlaska u Peru.

U glavnom gradu Perua  Limi u subotu je vatra oštetila 35-metarski kip Isusa Krista, no policija je priopćila da nije riječ o napadu, već kvaru na električnim instalacijama.

Komentara 8

DU
Deleted user
10:16 14.01.2018.

Ljevičari, nema tko drugi.

MX
Mister X
10:23 14.01.2018.

Napadi na crkve u Čileu: Papa Franjo neće biti izložen nikakvom riziku.. Bože mili a ja sam toliko u brizi za njega da nisam mogao spavati jučer popodne... . O Hvala Bogu da se eto barem za njega On jakoko pobrinuo kad neće za nikog drugoga .. Izgleda d nije ni njega željan tako brzo u " nebu " Gle ovo ; nebu riječ sama stoji za sebe; nebu -niš od toga tamo neko to već znamo !

Avatar Ibrahim-Vitez-Pjanic
Ibrahim-Vitez-Pjanic
17:59 14.01.2018.

Desnicari katoibani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije