Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepopravljiv

Napadač na Luku Ritza kontejnere palio dok je bio na tri uvjetne osude

zapaljeni kontejneri
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/5
10.02.2015.
u 15:53

Dvojac je 11. prosinca prošle godine palio glomazni otpad i kontejnere u Novom Zagrebu, a u paležu je nastradala i fasada jedne zgrade i dva automobila

Općinsko državno odvjetništvo podiglo je, a zagrebački Općinski kazneni sud potvrdio optužnicu protiv Kristijana M. (23) i Vedrana M. (20) jer su 11. prosinca prošle godine u noćnim satima po Novom Zagrebu zapalili glomazni otpad i 16 kontejnera, a u paležu je nastradala fasada jedne zgrade te dva automobila. Tužiteljstvo ih tereti za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, a za 23-godišnjeg Kristijana M. tužiteljstvo predlaže zatvorsku kaznu od godinu i osam mjeseci zatvora, dok je za Vedrana M. predložena kazna od godinu dana zatvora.

Kristijan M. je inače bio jedan od napadača na Luku Ritza, kojeg je skupina huligana pretukla kod Bundeka u lipnju 2008. godine. Maturant je od posljedica premlaćivanja preminuo pet dana nakon otpuštanja iz bolnice, a napadači su uhićeni četiri i pol mjeseca nakon Lukine smrti. Među njima je bio i tada 16-godišnji Kristijan M., no postupak protiv njega je ubrzo obustavljen jer je već bio upućen na boravak u Odgojni zavod u Turopolje.

Boravci u penalnim ustanovama na Kristijana M. očito uopće nemaju nikakvog utjecaja jer je nakon napada na Luku Ritza osuđivan još četiri puta. Zbog dogovora za počinjenje kaznenog djela 2012. godine osuđen je na sedam mjeseci zatvora, a samo godinu dana kasnije sud u Puli ga je zbog krađe osudio na osam mjeseci uvjetno uz rok kušnje od dvije godine. Tijekom 2014. protiv njega su donesene još dvije pravomoćne osuđujuće presude, jedna zbog krađe, a druga zbog krivotvorenja isprave. Četiri mjeseca uvjetno na jednu godinu dobio je zbog krađe, a osam mjeseci uvjetno na tri godine dobio je zbog krivotvorenja isprave, što znači da je kontejnere po Novom Zagrebu palio dok je bio pod trostrukim uvjetom. Tu je činjenicu posebno isticalo tužiteljstvo kada je tražilo određivanje istražnog zatvora protiv Kristijana M., a u Remetincu se od uhićenja nalazi i njegov mlađi pomagač. U Remetincu će dočekati i početak suđenja.

>> Vandali u jednoj noći zapalili 14 kontejnera, gorjela i tri automobila

Komentara 12

XN
xnet0822
16:57 10.02.2015.

Treba ga poslati na doživotnu uz prisilan rad

DU
Deleted user
16:17 10.02.2015.

dozivotna u samici

MO
morman1
16:49 10.02.2015.

dajte napisite puno ime i prezime tih degenerika!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije