Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUDAC ODLUČIO

Napadač iz Kaštela u jednomjesečnom zatvoru: Jednog muškarca nastrijelio, drugog udario sjekirom

Pucnjava u Kaštel Štafilicu, dvije osobe ozlijeđene
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/25
Autori: Vecernji.hr, Hina
03.04.2024.
u 22:20

Splitski su se liječnici do danas borili za život pripadnika HGSS-a koji se probudio i bolje je, dok je drugi napadnuti muškarac zadobio teške ozljede kostiju lubanje, no nije životno ugrožen

Kaštelanin J.K. (58), koji je u ponedjeljak navečer u Štafiliću iz pištolja nastrijelio 46-godišnjeg pripadnika HGSS-a te sjekirom nanio ozljede lubanje 49-godišnjaku koji je ozlijeđenom spasitelju pružao pomoć, određen je jednomjesečni zatvor. Tu je odluku donio dežurni sudac istrage Županijskog suda u Splitu kako J.K. ne bi ponovio kazneno djelo.

Splitska policija kazneno ga je prijavila zbog dva ubojstva u pokušaju i za nedozvoljeno držanje oružja i eksploziva. "Tijekom kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga suda, obavljena je pretraga doma i drugih prostorija koje koristi navedeni 58-godišnjak na području Kaštel Štafilića", istaknula je jučer policija te otkrila kako su tom prilikom pronađene i oduzete tri ručne bombe, tri ručne bombe bez upaljača, tri upaljača za ručne bombe te više od 70 komada raznog streljiva.   

GALERIJA Pucnjava u Kaštel Štafiliću

Pucnjava u Kaštel Štafilicu, dvije osobe ozlijeđene
1/25

Incident se dogodio u ponedjeljak oko 19.30 u Kaštel Štafiliću gdje je J.K. prvo pucao na pripadnika HGSS-a i njegovo vozilo, a nakon toga otišao u kuću po sjekiru. Ozlijeđenom HGSS-ovcu pomoć je počeo pružati 49-godišnjak kojega je J.K. s leđa udario sjekirom po glavi. Unatoč teškoj ozljedi, 49-godišnjak je uz pomoć građana svladao napadača, koji je zadržan do dolaska policije. 

Splitski su se liječnici do danas borili za život pripadnika HGSS-a koji se probudio i bolje je, dok je drugi napadnuti muškarac zadobio teške ozljede kostiju lubanje, no nije životno ugrožen.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije