Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željko Jovanović:

'Napad na nastavnika bit će kao napad na službenu osobu'

Željko Jovanović
Anto Magzan/PIXSELL
15.07.2013.
u 22:11

- Svaki napad na učitelja, nastavnika, ravnatelja izjednačit će sa napadom na službenu osobu - kazao je Jovanović što znači da će se za napad na učitelja ili profesora moći dobiti kazna od 6 mjeseci do 3 godine zatvora.

Ministar obrazovanja Željko Jovanović na HRT-u je najavio da će se izmijeniti zakoni tako da će se napad na učitelja ili profesora tretirati kao napad na službenu osobu.

- Izmijenit će se zakoni na način da svaki napad na učitelja, nastavnika, ravnatelja se izjednači sa napadom na službenu osobu - kazao je Jovanović što znači da će se za napad na učitelja ili profesora moći dobiti kazna od 6 mjeseci do 3 godine zatvora.

Poruka kritizerima je da su širili dezinformacije

Za lakšu tjelesnu ozljedu profesora, nastavnika ili ravnatelja nasilnik će moći dobiti i do pet godina zatvora. Jovanović je najavio i da od jeseni ponovno kreće zdravstveni odgoj.

- Poruka kritizerima je da su bili nekorektni i da su svojim dezinformacijama pokušali zapravo obmanuti javnost - kazao je Jovanović. Ministar je potvrdio i da će se od 2016. godine u školu kretati sa šest godina.

- Smatramo da bi produženje razredne nastave za jednu godinu značilo mogućnost da na taj način sve socijalne razlike koje postoje u hrvatskom društvu budu smanjene - objasnio je ministar zašto smatra da osnovna škola treba trajati devet razreda.

>>Jovanović: Napad na nastavnika jednak je napadu na policajca!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije