Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE UČESTALIJI NAPADI

Novi napad kiselinom u Londonu: Mladić (20) završio u bolnici

London
Foto: Reuters/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
15.07.2017.
u 12:15

Manje od 24 sata nakon 5 jučerašnjih napada kiselinom, napadači ponovno su napali vozača mopeda otrovnom supstancom.

Napadači kiselinom nastavljaju sijati strah na ulicama Londona.

Manje od 24 sata nakon 5 jučerašnjih napada kiselinom, ponovno su napali vozača mopeda otrovnom supstancom, piše Dailymail.

Žrtva je ovog puta bio 20-godišnjak kojem su dvojica napadača pokušala oteti moped i na njega bacili kiselinu. 

Nisu mu uspjeli oteti vozilo i nesretnik je prebačen u bolnicu.

Podsjećamo, u noći s četvrtka na petak, u samo 90 minuta, u istočnom Londonu dogodio se niz napada kiselinom.

Bilo je ukupno pet napada, a napadači, koji su se vozili na mopedima, kiselinu su bacali svojim žrtvama u lice.

Prva žrtva bio je dostavljač koji je također bio na mopedu. U vožnji su mu prišla dvojica mladića koja su se vozila na istom mopedu i bacili mu kiselinu u lice. U sljedećih pola sata na isti su način napali još dvojicu muškaraca. Četvrti napad bio je najgori – muškarac kojeg su policajci pronašli, nakon što je prijavljena pljačka, imao je vrlo teške ozljede lica. Užasnuti policajci kazali su da će te ozljede vjerojatno zauvijek promijeniti život žrtve.

U petom napadu kiselinu su bacili u lice jednog vozača mopeda čije su vozilo nakon napada ukrali.

Britanska policija uhitila je tinejdžera kojeg smatraju odgovornim za napad.

Napadi kiselinom postaju sve učestaliji na londonskim ulicama, a u posljednjih sedam godina bilo je ukupno 1800 ovakvih napada, no ono što zabrinjava policiju je njihov strelovit rast u posljednje dvije godine. U 2015. godini dogodio se 261 ovakav napad, a godinu poslije čak 458. Većina napada u Londonu dogodila se samo u jednoj četvrti Newhamu.

Komentara 30

DU
Deleted user
12:57 15.07.2017.

Aha...a " tinejder " vjerovatno izgleda za onoliko godina koliko i ima ( 30+ ), u dokumentima je zaveden kao srednjoskolac iz neke arapske vukojebine i slucajno se zove...hm....da pogodim...Muhamed??

BL
blokiraniantikomunist
12:44 15.07.2017.

sve se to događa jer su zakoni u europi nakaradni, ološ se ne smije ubijati,nema smrtne kazne, policija ne smije usmrćivati propalice dok ih ulove,građani imaju ogromne probleme u nabavi oružja za samozaštitu.

AL
alphazulu99
13:16 15.07.2017.

Nekom se otvorila teroristicka masta. Pitanje je koja ce slijedeca opasna kemijska tvar biti koristena u zastrasivanju EU gradjana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije