Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ludi za oružjem

Naoružajmo škole do zuba - puške i učiteljima i učenicima!

'Protesters marching with the social activist group CREDO along with other concerned citizens decend on the offices of the NRA's (National Rifle Association)Capitol Hill lobbiest's office demanding
AFP/Pixsell
22.12.2012.
u 19:10

Za česte masakre u Americi nije kriv zakon koji gotovo svakome dopušta da si nabavi čak i jurišno oružje, smatra David Keane, za posljednji masakr “krive su brutalne videoigre, Hollywood, blagi suci, lijevi političari, Obama i mediji”

Protiv zla čovjeka s oružjem jedini lijek je samo dobar čovjek s oružjem, poručio je u petak navečer, točno sedam dana nakon pokolja u Newtownu, Wayne LaPierre, potpredsjednik američke Nacionalne udruge za vatreno oružje NRA.

Najveća američka udruga za oružje u prvom svoj javnom obraćanju nakon masakra, u kojemu je 20-godišnji mladić naoružan do zuba ubio 27 osoba – svoju majku, učiteljice te 20 učenika i učenica u dobi od šest i sedam godina – dala je svoj jasan prijedlog za izbjegavanje krvoprolića – ne manje, nego još više oružja!?

Nije ni vrijeme ni mjesto

U trenucima nacionalne žalosti, kada predsjednik Barack Obama pokušava postrožiti najliberalniji svjetski zakon o nošenju oružja, predsjednik najveće američke skupine lobista za oružje NRA David Keene kazao je da američke vrtiće i škole treba naoružati do zuba. Za česte masakre u Americi nije kriv zakon koji gotovo svakome dopušta da si nabavi čak i jurišno oružje, nisu krivi ni opčinjenost nacije vojnim oružjem ni sajmovi na kojima se bez ikakvih problema može nabaviti oružje koje Amerikanac poželi. Ne, smatra David Keane, za posljednji masakr koji je šokirao cijeli svijet “krive su brutalne videoigre, Hollywood, blagi suci, lijevi političari, Obama i mediji”.

– U svaku školu moramo postaviti naoružane zaštitare – dodao je Wayne LaPierre. Bivši republikanski predsjednički kandidat Rick Perry preuzeo je vodstvo u pokretu “Učitelji s puškama”. Da se njega pita, odmah bi trebalo učiteljima, podvornicima, možda čak i maturantima dopustiti da u školu dođu s oružjem. Svatko tko ima dozvolu za nošenje oružja, trebao bi ga moći nositi svuda, uključujući škole, vrtiće – smatra Perry. Ova ideja vrlo lako bi se mogla provesti jer kao guverner Teksasa, druge savezne države po veličini, Perry često donosi zakone koji potom budu prihvaćeni i na nacionalnoj razini. Ovim idejama republikanaca i lobista za slobodno naoružanje sve se više suprotstavlja američki narod, a među protivnicima je i sve više istaknutih republikanaca.

– Ne znam gdje bih počeo, prijedlozi Udruge za oružje NRA uznemiruju – kazao je Michael Steele, bivši čelnik republikanaca. – Čak i da se slažem s prijedlozima NRA, smatram da sada, sedam dana nakon pokolja u Newtownu, nije ni vrijeme ni mjesto za njihovo iznošenje – kazao je desni komentator Erick Erickson.

U Ohiju još lakše do oružja

I dok se u Americi vodi žestoka rasprava o ograničavanju nošenja oružja, savezna država Ohio donijela je zakon kojim još više olakšava nabavu oružja. Republikanski senator John Kasich potpisao je akt prema kojem za licenciju za oružje ubuduće treba položiti samo jedan ispit. Do sada su se ispiti morali polagati prilikom svake obnove licencije. Dakle, tko jednom prođe test, dobit će doživotnu dozvolu za oružje. Demokrati su ovu odluku dočekali s nevjericom.

Masovna ubojstva u Americi nastavljena su i ovaj vikend. Tri muškarca i jedna žena poginuli su u petak u pucnjavi do koje je došlo u Frankstown Townshipu. Među poginulima je i napadač koji je, prema pisanju medija u Pennsylvaniji, otvorio vatru po prolaznicima vozeći se u automobilu, a kad se susreo s policijskim vozilom, pucao je i na policajce.

>> VIDEO Nakon masakra u Newtownu prodaja oružja raste!

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar oris2
oris2
21:12 22.12.2012.

ako je cilj razrijediti svjetsko stanovnishtvo ,onda je to pravilna odluka...

MR
mravac8
21:15 22.12.2012.

propast sveta To što u Americi djeluju i sekte i mnoge crkve i religije ne znači da Amerikanci nisu vjernici. Upravo suprotno - znači da jesu vjernici. I da im je zajamčena sloboda vjerskog izražavanja. Jer sloboda vjere ne značie znači *moraš biti katolik, jer je Hrvatska katolička država*. To nije sloboda. Uostalom, u SAD-u i ne može biti drugačije jer je SAD nastale doseljavanjem ljdi različitih vjera i religijskih opredjeljenja.

Avatar hay
hay
07:32 23.12.2012.

eh,kako mi u svemu slijedimo blagodati američke civilizacije ,običaja,praznikovanja bojim se da će i ovo biti uskoro prihvaćeno kao normalno. pa šta..u americi je to tako !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije