Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stipendija najboljemu

Nakon studija u Norveškoj, čeka ga posao u Đakoviću

Sitpendija
Vedran Balen
09.07.2014.
u 13:14

Uz stipendiju od 60.000 norveških kruna te daljnjih 19.000 kuna do kraja studij,a Dino će šest mjeseci provesti na prestižnom Norveškom sveučilištu znanosti i tehnologije, nakon čega ga čeka praksa u tvrtki Kongsberg.

Stipendija za najbolje studente strojarskih fakulteta, koju treću godinu zaredom dodjeljuju Đuro Đaković i norveški Kongsberg Protech Systems, uručena je Brođaninu Dini Renduliću.

Uz stipendiju od 60.000 norveških kruna te daljnjih 19.000 kuna do kraja studij,a Dino će šest mjeseci provesti na prestižnom Norveškom sveučilištu znanosti i tehnologije, nakon čega ga čeka praksa u tvrtki Kongsberg. Po povratku u Hrvatsku, ovog stipendista, poput petorice prethodnika, očekuje stalan posao u Đuri Đakoviću.

- Ponosni smo na ovaj projekt, kojim tradicionalno stipendiramo najperspektivnije studente i dajemo im priliku da steknu međunarodno iskustvo i vide kako se radi u najnaprednijim sustavima - rekao je Marko Bogdanović, član uprave slavonskobrodske tvrtke. Prema njegovim riječima, studenti će u Kongsbergu, koji se svojom kvalitetom i inovativnim pristupom svrstao u sam vrh industrije, steći vrijedna znanja koja će ih potaknuti na daljnji predani rad i ulaganje u svoje obrazovanje. Dodao je kako se u narednim godinama može očekivati veći broj stipendista te kako će se s mladim ljudima poput Dine graditi svijetlu budućnost Đuro Đaković grupe. Stipendija pokriva troškove puta i smještaja u Norveškoj, troškove prehrane, boravišne dozvole te džeparac.

- Najbolje talente treba pronaći i uložiti dodatan trud u njihov profesionalni razvoj kako bi oni jednog dana postali voditelji razvoja naših organizacija, ali i industrije općenito. Iz tog razloga prakticiramo integrirani pristup studiranja i stažiranja koji omogućuje cjeloviti razvoj mladih profesionalaca i budućih lidera – kazala je Gro Langaas Jensen, viša savjetnica u Ljudskim resursima u Kongsberg Protech Systemsu.

>> Dodijeljene stipendije za MBA programe COTRUGLI Business School

Komentara 4

Avatar Perica1
Perica1
16:32 09.07.2014.

To je jedini pravi put, ulagati u talente a ne poticati odljev mozgova. Znanje je moč.

DO
dohnalm
15:46 09.07.2014.

Ostani u Norveškoj, ne vraćaj se ovdje.

Avatar darkoaa10hush
darkoaa10hush
15:32 01.08.2014.

Trebamo se povezati sa Europom i svijetom, ali trebamo i sacuvati nase genijalce i omoguciti im daljnji razvoj, prespektivu i mogucnost da ostanu u svojoj Domovini Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije