Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iznenadila liječnike

Nakon što se probudila iz kome, djevojčica progovorila njemački

Dujomir Marasović, šef splitskog HDZ-a
Arhiva VL
11.04.2010.
u 09:49

Razumjela kada bi joj se netko obratio na hrvatskom, no hrvatski nije govorila i na pitanja je odgovarala isključivo na njemačkom.

Liječnici splitske bolnice ostali su nemalo iznenađeni kada je 13-godišnja djevojčica, nakon što se probudila iz kome, počela pričati na njemačkom jeziku, umjesto na materinjem hrvatskom, piše 24 sata.

Mala kninjanka na Odjel pedijatrije stigla je prije dva mjesca sva u bunilu i pod visokom temperaturom. Otkrili su kako je došlo do trovanja krvi i djevojčica je pala u nesvjest.

Liječničkim naporima prije dva tjedna probudila se iz kome i na iznenađenje sviju, počela s okolinom komunicirati na njemačkom. Svjedoci kazuju kako je pokazala poprilično znanje i da tako dobro govoriti njemački nije mogla naučiti u školi.

Djevojčica je razumjela kada bi joj se netko obratio na hrvatskom, no hrvatski nije govorila i na pitanja je odgovarala isključivo na njemačkom.

Još je se oporavlja u splitskoj bolnici gdje je i promatraju.

- Nakon što se probudila prije dva tjedna počela je govorit samo njemački jezik, kojeg je učila dvije-tri godine u školi. Nikad ne znate pri oporavku iz takvih stanja kako će mozak reagirati i što će se prvo upaliti. No, evo, počela je sad pričati i hrvatski Radi zaštite prava pacijenata ne smijem više ništa govoriti - rekao e u subotu za 24 sata dr. Dujomir Marasović, ravnatelj KBC Split.

Slučaj je zaintrigirao liječnike splitske bolnice koji se do sad s time nisu susreli i nisu dali cjelovitu dijagnozu. Osim pedijatara, prelazak djevojčice na njemački su razmatrali bolnički defektolog i psiholog.

Ključne riječi

Komentara 10

KO
korisnik70
13:26 03.09.2014.

Bitno da se mala oporavila

OD
ODzizsKrajst
23:12 11.04.2010.

Šta, dali ste otkaz svim lektorima?

OB
-obrisani-
13:49 11.04.2010.

Jutros kad sam se ja probudija pored svoje zene nisam tija govorit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije