Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAN POSLIJE Vratio se kući Vlado Knok, jedini svjedok ubojstava

Nakon što je ubio Kosa, ja sam otišao spavati

knok-txt.jpg
import
04.04.2008.
u 19:46

Poslije krvava završetka osmodnevne potrage za umirovljenim generalom Ivanom Koradom koji se odigrao u četvrtak u Velikoj Veterničkoj, mir se polako vraća u to napaćeno zagorsko mjesto. Do vikendice u kojoj je pronađen mrtav Ivan Korade novinari jučer nisu mogli doći jer je još trajao policijski očevid.

Spavao u postaji
Mještani još osjećaju nemir, tugu i bol zbog tragičnih događaja proteklih dana. "Bilo je grozno. Laknulo nam je što je Ivan Korade mrtav, ali nismo sretni jer se to dogodilo uz preveliku žrtvu. Zašto je morao poginuti taj mladi čovjek, policajac?", kažu mještani i napominju da su se u tim opsadnim danima zbližili s policijskim djelatnicima.

"Pružali su nam sigurnost, a sada opet nismo sigurni, možda je Korade imao i pomagače. Policajci su bili izrazito ljubazni, profesionalni". U petak oko 11.30 policija je kući vratila i Vladu Knoka. Kaže da je cijelo vrijeme bio u PP Zlatar Bistrica kao zaštićeni svjedok, osim što je odveden u Dom zdravlja Zlatar na previjanje i u Zagreb k istražnom sucu.

"Bio sam u noći sa srijede na četvrtak kod prijatelja Franje Kosa, gledali smo televiziju. Kos je zaspao, ja sam sjedio za stolom. Korade je naglo upao kroz ulazna vrata, odmah je pucao u mene, promašio je i ja sam se spustio na klupu, onda mi je pucao u noge, dva hica, jedan me pogodio u desnu natkoljenicu. Zatim je pucao u Kosa, pet-šest hitaca, nisam vidio da ga je ubo nožem, a onda sjeo na stolicu i ostao sjediti pet minuta. Nisam se micao, pravio sam se mrtav, vidio sam ga kao kroz maglu, krupan čovjek u bijelim tenisicama, nisam bio siguran je li Korade. Kad je otišao, otišao sam spavati u sjenik kaže Knok, a na upit kako nije zvao policiju, kaže da je bio u šoku. Ujutro je pogledao Kosa, mislio da možda spava i otišao po cigarete, pa u susjeda pospremati drva, kad ga je oko podneva našla policija."

Prije nije bilo sukoba
S Koradom, kaže, nije prije imao nikakvih sukoba ili svađa. U onom se trenu čovjek izgubi, tek kad sam se ohladio, došao je strah. Sad sam se smirio i drago mi je što sam doma kaže Knok. Zbog šoka pošto im je rečeno da im je otac, suprug i svekar mrtav, u pratnji policije hitna pomoć odvela je u Opću bolnicu Zabok Ljiljanu Korade, njezina sina Marija i njegovu djevojku trudnu šest mjeseci. Pošto su zbrinuti pušteni su kući kazao je ravnatelj Opće bolnce Zabok dr. Ivica Balagović.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije