Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Malverzacije s općinskim novcem

Nakon šest mjeseci: Bivši načelnik Pinjuh pušten da se brani sa slobode

Načelnik Općine Čeminac Zlatko Pinjuh
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/3
27.10.2022.
u 13:37

Na prijedlog USKOK-a, sudac istrage Županijskog suda u Osijeku danas je donio rješenje o ukidanju istražnog zatvora protiv okrivljenog Zlatka Pinjuha. Prijedlog je prihvaćen kao osnovan, iz razloga što je navedeno da su ispitani svi važni svjedoci.

Nakon što je šest mjeseci proveo iza rešetaka, bivši načelnik Čeminca Zlatko Pinjuh pušten je danas oko podneva da se brani sa slobode od optužbi za malverzacije s općinskim novcem.

- Na prijedlog USKOK-a, sudac istrage Županijskog suda u Osijeku danas je donio rješenje o ukidanju istražnog zatvora protiv okrivljenog Zlatka Pinjuha. Prijedlog je prihvaćen kao osnovan, iz razloga što je navedeno da su ispitani svi važni svjedoci, a koji više ne obavljaju službu u Općini Čeminac, te da iz tog razloga ne postoji više bojazan da bi mogao ponoviti službeničko kazneno djelo, a niti utjecati na svjedoke - pojasnio je Miroslav Rožac, glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku.

Kada mu je koncem travnja USKOK pokucao na vrata, kontroverzni tadašnji načelnik Zlatko Pinjuh je uhićen, no ubrzo je i pušten. Naime, sudac istrage nije mu odredio istražni zatvor, ali mu je zabranio da se svjedocima približava na manje od 50 metara te da komunicira s njima. Na popisu s ukupno šest imena su i dvije tadašnje zaposlenice Općine Čeminac, koje je već prvi sljedeći radni dan načelnik izmjestio u staru općinsku zgradu, gdje već četiri godine nitko ne radi, nema čak ni telefona. Nije na tome stao, nego je potom jednu od njih razriješio dužnosti i stavio je na raspolaganje, a već sutradan imenovao je novog pročelnika.

Njegovi potezi su, nesumnjivo, doprinijeli tome da Sud prihvati žalbu USKOK-a na prvotnu odluku da se brani sa slobode pa je ipak završio u istražnom zatvoru.

Pinjuh je u međuvremenu dao ostavku na mjesto načelnika, provedeni su sredinom rujna i novi izbori te općinu sada vodi nezavisni Danijel Rešetar.

Bit će, zanimljivo, pak pratiti razvoj političke situacije u toj baranjskoj općini, koja godinama puni medijske stupce zahvaljujući donedavnom načelniku, s obzirom da Pinjuhova lista i dalje ima većinu u općinskom vijeću.

Video - Zlatko Pinjuh doveden na sud na ispitivanje

Komentara 5

DU
Deleted user
13:47 27.10.2022.

Sada će HDZ-ovci reći kako ovaj nema veze sa HDZ-om jer nije član HDZ-a već 17 dana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije